join lerr dlu terrr......

Tips : Cara-cara Menangani Putus Cinta

Assalamualaikum....hyep peeps....
guess what?...minggu nie jadual aku full giler kot...nak menghupdet blog pom tak sempat....tengok laaa blog aku yang dah bersawang bagai nie....aduuiiiiiiiiiiiii...cuti semester nie,aku hias kau chantek2 yer cixx blogku yang tOmey...ololololo,tOmeyy-tOmeyy....ahakz!

Korang pernah bercinta tak???Korang pernah putus cinta tak??....confirm laa korang pernah,kan??.....sekarang nie budak darjah satu pun dah pandai bercinta tau...xpercaya??...aku ade bukti taw.....scrool bawah yer peeps....

1
2
3
4
5

taaaraaaaaaa!!!!!!....
Haaa,amekk ko!!.....
kalah kak jah kita....ekekeke...


Hey,peeps....masa aku mengonlinekan diri kat facebook pagi tadi...aku ada laa terbaca satu status nie...
status orang yang baru putus cinta.....sadis yang amat kot.......
check it out!!!!!





CARA MENANGANI PUTUS CINTA


1. Pujuk hati kau yang kecewa tuuu...
- Sebelum korang putus cinta....korang mesti bahagia giler kan dengan ex bf/gf korang tuuu....kalau dorang majuk,korang pujuk macam mana??.....okeh,apa kata korang guna cara tuu untuk pujuk hati korang yang tengah sentap bagai tuuu.....something like this...

"hati2,xmoo laa sedih2...nanti aku carikan pasangan yang lebih baik untuk kau,yer??..alaaa,uchuk2"

2.  Berhenti fikirkan ex bf/gf korang tuuu....
- Okep....maybe sangat susah untuk melupakan ex korang tuu,kan??....so, apa kata korang buat something yang boleh tolong korang lupakan ex korang tuuu...korang pegi laa hang out dengan kawan-kawan korang....mengikut kajian secara rambang yang aku buat....88% manusia akan melupakan masalah mereka apabila bersama-sama dengan kawan-kawan dorang...tapi korang kena pastikan kawan-kawan yang akan bersama korang tuu akan buat korang gembira bukannya buat korang semakin down,down,down.....beware!!!

3. Jangan terus melayan perasaan...
- haaa,nie langkah yang paling penting dalam bab nie....lupakan ex korang yang curang dengan korang tuu......stop thinking about them.....bagi membantu korang berhenti melayan perasaan korang yang sedih giler-gilerr tuuu,korang mesti buang semua barang or whatever yang ada kaitan dengan ex korang tuuu......

4.  Cari seseorang...
- haaa,korang dah single,kan3??...apa lagi find a new one,beb!!!...cari yang sejuta kali ganda lebih baik dari ex bf/gf korang tuuu....suruh laa kawan-kawan korang carikan kawan-kawan dorang untuk korang tuuu....ekekeke....lagipun yang baru memang lebih baik dari yang lama,kan???....

"sekiranya kamu kehilangan orang yang kamu sayang,jangan bersedih kerana ALLAH mahu mengurniakan kamu orang yang lebih baik"

5. Buat dia menyesal kehilangan korang...
- copp!!...nie bukan sistem balas-membalas dendam,okey??....nie sistem baikk punyeeerr.....ahakzz!!.....buat ex bf/gf korang menyesal ...contonya korang up-to-date kan diri korang...kalau dulu korang tak pandai bergaya,korang bergaya laaa...kalau dulu korang tak romantik,korang berubah laa jadi romantik, dan lain-lain laa........do the change, be the best!!!....

okep,thats all!!!......aku pom dah tak ada idea.....esok aku ada test...aku nak study,study and study.....daaaaaaaa,gud luck my buddies!!!.......hope tips aku berkesan laa,kan3??.....kih3



nota budak nipis : Mr Dukes pom berubah untuk aku.....so, i'll make sure Mr Dukes                                       happy with me....no cheating,no lying just love...                                                                    keep love,peeps!!!

No comments:

Post a Comment

Bibir seksi berkata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOm Share!!...