join lerr dlu terrr......

Azam Baru 2012

Assalamualaikum.......
hyep,everyone...
let's sing a song with me......
one,two,three....

i wish u happy new year...
i wish u happy new year...
and happy new year....
selamat tahun baru sumer!!...
boom...booom...booommm....


mesti korang punyer sambutan meriah gilerr,kan3??....
wawa sambut kat umah jer dengan kawan-kawan yang sedikit sengal..ekeke...
xlaa gurau jer...mane ade sengal pom sewel sikit jer...hak3
nak sambut new year kat luar xboley sebab kat kelantan hujan xhenti-henti...
so,kerana ke'Excited"tan wawa, nadz dan echah nak sambut new year...
kitaorang pom berkumpul depan tv..
kitaorang tgk TV2...sebab TV2 jer yang siarkan secara langsung...
hampir2 ke detik 12 malam....wawa kuatkan volume TV dan jerit same-same....
like this... 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1...yeahh,happy new year!!!!...
boom..boom..booom...booom....
and then lepas bersorak,bernyanyi bagai....kitaorang pom same2 wish azam baru untuk 2012...
pastu...wawa terus buka lappy kesayangan.....
then,buat new post nie......hehehehe...excited x??....excited,kan3??
mesti korang pom same,kan3???...nak ngaku ker x.....kalau xngaku wawa tarik hidung...hik3...
korang nak taw x aper azam baru wawa????..
kalau  korang nak taw..korang tengok wish list wawa kat bawah sebelah kiri....
hope azam wawa untuk tahun nim tercapai...
jom kita same2 doakan semoga azam kita tercapai..
dan semoga tahun nie lebih baik dari tahun lepas...
aminnnnnnnnnnnn...







Wordless Wednesday # 1


Assalamualaikum,hyep everyone.....have a nice day yaw.....:D
First time wawa buat wordless wednesday.....
So,because nie yg pertama wawa nak jadikan gambar wawa ngan Mr Dukes date sebagai wordless wednesday.....
enjoy yourself here....:D


                                                              
that's me,okey??..ekekeke....wawa totally pakai warna pink.....sebab Mr Dukes suka pompuan pakai warna pink taw....hehehe....so,demi memenuhi kehendak cinta hati wawa tuu....wawa pom pakai laa warna pink....hope cantik di mata Mr Dukes,kan?....:D


yes,this is my Mr Dukes......encem x??...encem,kan?kan?kan?....ekekeke.....


ahakz.....Mr Dukes buat muka comel........:D


Amacam boleh kalahkan Anjelina Jolie x bibir Mr Dukes nie??....ekekeke.....

Alahai...nie laa akan jadi kalau amik gambar sambil drive...korang jangan tiru aksi nie taw....hehehe.....:D


ahakz........senyum sampai tertutup mata...aper daaaaaaa.....


 sebelum berpisah...take a pictures first...clik!

 nice one.......hppy sangat2 dapat spend time ngan  Mr Dukes....:D



thanks for watching....:D

Kegembiraan vs Kesedihan



Assalamualaikum...u'ollzz..
yahooooooooooo....hak3.........sobsobsobsob...huk3...for sure korang pening baca entry aku nie,kan??.....ekeke...kesiaaaaaaannn.....lets me tell the truth...actually,aku dah dapat result untuk semester neh.....pointer aku untuk sem nie still 3 ke atas....tp yang paling buat aku happy result aku up,up,up and up...yahoooooooooooo.....*ngah melompat sambil tepuk bintang*..ekekeke......happy,kan?...mestilah happy....bukan senang woo dapat result camtu.....sumer orang ucap congratz kat aku..wahhh...shuke3....next sem nak wat lagi baik laa..nanti lagi ramai orang wish kat aku....ekekeke.....bajet jer lebih!!..macam orang heran sangat ngan result aku,kan??....ekeke....tapi aku harap sangat2 untuk sem depan my pointer still meningkat....korang doa2kan ea...nanti aku belanja choki-choki....best yawww.....

yippi.... "W to da A to da W to da A,lets said WAWA"....ekekekeke..

sob3...ahakz...tetibe jer sedih,kan?....sedih laa Mr Dukes asyik bz jer.....
Mr Dukes slalu cakap " sayang,jangan camtu....nie kan exam..tolong laa faham."..ahh,xkira xnak faham gak...majok ngan awak!!!.....kita bosan taw x??....SMS x.......CALL pom x.....len kali Mr Dukes SMS ,xnak balas....main laa SMS sorang2...kalau CALL pom xnak angkat,cakap jer ngan operator tuu...weeekkkkkkk....biar padan muka Mr Dukes....sape suruh buat kita camnie...sob3...biar Mr Dukes rasa rindu dendam cam kita ngah rasa sekarang nie.....grrrrrrrrrrr......"saya rindu awaklah,pak chik...faham x??..."..kita sayang awak laa...jangan lah buat camnie...sedih taw....tiap2 ari kita tengok  telefon tunggu awak call...sob3....kita xnak cakap apa2 dah..kita nak majok ngan sumer orang...benci3!!! ..huaarrrgghhh,gediksss!!!.....



sedih x muka kita...sedih,kan?..Mr Dukes laa nie......
cepat marah Mr Dukes sampai hati dia buat kita macam nie...sob3...

Debaran Terlampau

Assalamualaikum,u'ollzz......dgr x?...dgr x??....dgr x jantung aku ngah bunyi dupdapdupdap...dengar,kan?...dengar,kan??...haaaa,bru korang taw betapa gabranya aku ....korang nak taw kenapa??.....okeh3,let me tell u the truth.......kalau korang nak taw 12 december 2011 bersamaan hari isnin nie...aku akan..........aku akan......aku akan dapat taw result untuk sem 2 ...wahhhhhhhhhh,takot yang teramat kot...kalau korang kat depan aku,sure korang bleh tengok kaki aku yang ngah menggeletar sakan neh.....aisshhh....over x?..over x?...over,kan?...ader aku kesah...ekekeke.....korang doa yang terbaik untuk aku yer?...aku ngah takut sangat nie....PA aku dah post kat group kelas aku yang result akan kuar ari isnin nie....huh!...cuak nie...
tapikan gabra aku untuk kali nie xleh lawan gabra aku masa aku sem 1...mase sem 1 cuak giler kot...mane tak nye...markah PB aku yang paling rendah.....sape xrisau,kalau korang kat tempat aku pom,sure korang rasa nak nangis jer....by the way,rezeki menyebelahi aku,aku lulus sumer n still dpt pointer 3.0..ke atas not bad laa tuu,kan???....untuk sem nie plak,aku confident sikit sebab mase exam aritu alhamdulillah aku dapat jawab dengan baik.....except aku risau untuk subjek MACRO ....korang taw tak betapa susahnye subjek tuuu??..korang taw x??.....p nasib baik laaa aku still bleh jawab ...tapi masalahnye...aku memang bleh jawab tapi xtaw betul ke idok...ekekekeke...hope my result okey.....doakan aku,yer??..





p/s : Ya ALLAH berikanlah aku kejayaan untuk membanggakan ibubapaku..aminnnn...:)

Petua Gigi Kembali Putih

Assalamualaikum....
Hari nie terdetik di hati nak wat post tentang petua gigi kembali putih...sebelum nie dah banyak petua yang aku baca tapi petua kali nie lebih menarik minat aku sebab aku pasti semua orang nak gigi putih macam aku,kan??....huahuahua....Seperti yang kita semua tahu gigi adalah amat penting untuk menentukan tahap keyakinan diri seseorang...aper?...xpercaya?....let's proof it!....kalu gigi korang hitam korang rasa confident x nak cakap dengan orang... tak kan tak kan tak kan,kan??....mesti korang rasa malu,kan3???.....kalau aku, aku pom malu.....xkata hitam kalau ada sayur atau lada pom aku dah xsenang duduk....eeee,malu!!....bluweeekkk!!!...tapi bila gigi kita putih..tetibe jer confident tuu datang,kan3??...kalau gigi korang putih,sure korang senyum memanjang jer,kan??..ekekeke...sampai orang pom cakap korang gile...oopppssss,terlebih sudah!!!.....so,cari punye cari..lastly aku dapat satu petua yang boleh kita gunakan....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Bagi memastikan gigi yang putih tanpa kesan karat, korang boleh gosokkan gigi korang dengan kulit buah pinang bersama arang kayu yang ditumbuk halus.... Kemudian selepas beberapa minit korang boleh bersihkan gigi anda dengan air yang bersih...xmoo air kotor....xmoo2....ekekeke.....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

 Dan hasilnya..taraaaaaaaaaaa....



 
 
wahhh,putihnya...shuke3.....chantek x gigi kita??...cantik,kan??...cantik,kan??...wiwiwiwiwiwiwi......harinie kita nak senyum je......ekekeke....oh,please!..cik wawa jangan nak perasan sangat.....that's not ur teeth!!!... ala gigi kita pom lawa aper......okey laaa,selamat mencuba yaw!....


p/s : Senyuman yang cantik bermula dari gigi yang putih....:D

Fakta menarik tentang lelaki

kreadit to my classmate...ekekeke...

Assalamualaikum.....meh skodeng tentang lelaki....lelaki nie ampak jer macho tetapi kadang-kadang hancur jugak....hik3...selepas melakukan beberapa research...ececece...bajet!...ade laa beberapa perkara tentang lelaki menarik kalbu hati jantung segala bagai dalam tubuh aku nie untuk di kongsi dan dipostkan dalam blog yg comot neh..xchantek kan blog aku??...xpew laa...nanti aku dah jadi blogger yang terer, aku hias blog aku cantik2...masa tuu baru melopong mulut korang tengok blog aku yang kiut miut tuuu......back to da tittle,nie tentang lelaki yang aku nak kongsi...hope korang suka..lagipom aku rasa fakta nie betul..Mr Dukes aku pom ader gak ciri-ciri nie....cer korang tengok kot2 korang sendiri atau pakwe korang ader ciri-ciri nie....:D
  • Seorang lelaki sering berfikir tentang wanita yang mungkin menyukai mereka akan tetapi bukan berarti mereka menyukai wanita itu.

  • Ketika saat ini dia menyukai Anda, beberapa saat kemudian, dia lupa dan malah asyik bersama kawan-kawannya. Hal ini adalah wajar, tetapi bukan berarti Anda tidak pernah ada di hatinya.

  • Dalam sehari, dia akan sibuk bermain dan menjalani aktivitinya bersama kawan-kawannya. Tetapi percayalah,ketika dia bersiap hendak tidur, Anda selalu ada di dalam fikirannya. Dan percayalah, mereka suka senyum-senyum sendiri saat membayangkan betapa cantiknya Anda hari ini.


    p/s : errkkk???....betul3.......

JOIN EYKAMEOW 1ST GIVEAWAY!

Hyep u'ollz....
tetiba je rasa nak join EYKAMEOW 1ST GIVEWAY nie....
mana laa tau kot2 bertuah...ekekeke...
tuah ayam nampak dikaki....
tuah manusia siapa tahu,kan3??...ahakzzz
aku suka sangat bace blog gadis ini KEKWAT? ....
especially kalau citer sal eykameow ngan buibui dia...
kalau gaduh pom sweet2 gtu.....hik3.....
boleh dikatakan blog aku nie pom di inspirasikan oleh blog eykameow la....hik3.....
okep laa....thats all......mekaseeeehhhhhhhhhhh..:D


p/s : harap2 ler bertuahhh...ekekekeke.....

True Love Never Dies...



Love May Take Long
But It Will Always Take U
2 Were U Belong...
Juz Hold On &
Enjoy the Journey...
No Need to Hurry
Coz Ur Heart Wil Know...
When Its Finally Home...


If You Have Reasons For Loving Someone,
Then You Are Using Your Mind,
But If You Love Someone For No Reason
Then You Are Using Your Heart,
And That Is TRUE LOVE…


 





 I Can Chose Who To Care,
Who To Protect,
Who To Share Life With,
But I Can Never Chose Wid Whom To Fall In Love With
Cuz Love Is Not A Choice It Is Destiny…


When I Say I Love You,
It Doesn’t Mean Just 3 Words Of Love,
It Means I Care For You,
I Trust U,
I Believe You,
I Miss You,
Love Sometimes Changes Some Moment
And Sometimes WHOLE LIFE...;->


I Have A Heart And Its True,
But Now Its Gone From Me To You.
So Care For It,
Just Like I Do,
Because I Have No Heart
And You Have Two…


Love Is When . . .
There Are Million Things You Wanted To Say To Someone
But
When They Look You In The Eyes & Hold You In Their Arms
Nothing In Life Matters
Other Than Being With That Person At That Moment
...

You're The Shoulder I Lean On,
The Hand That I Hold,
The Eyes With The Message
That Never Grows Old,
The Smile That Is Part Of
Each Warm Memory -
You're Everything Special
That Means Love To Me...

 


Gila Mengedit!....

Hye u'oll.....ahakzz
Actually dah lama aku xmengupdate blog....
Oleh sebab dah lama xupdate blog nie...
harinie dah 3 post aku buat....hah,ambik kau!!.....ekekeke...
Disebabkan dah lama xbukak my blog nie.....
Teringan plak nak edit nak bagi nampak baru sikit....
Yang dulu terlampau simple laa,yang nie mybe better kot....
Papepom aku memang puas hati laa dengan my new blog nie...hik3
Okeh dah citer sal blog....full stop!!!....
Sekarang aku sedang menjalani cuti sem yang membosankan....
arrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr......bushan3!!!!............
My parents pegi Putrajaya umah angah......
Alaaaa, ma nie...
Adik cuti sem nie nak spend time dengan ma dan ayh...
Tapi ma ngan ayah pegi Putrajaya lak...sob3...
Okey la...nak pegi nanges bawah bantal jap...erk?...poyo!
Haruslah Love...ekekekekeke....


Kembali Terjalin..... ---> Januari 2011 <---

nie part sedih yer!……….korang jangan nak nangis tau..nanti aku nangis jugak..ahakz……
lepas aku break up ngan mr dukes…aku sedih tapi nasib baik masa 2 aku kat kg…
so,xder laa terasa sangat sedihnya 2…
juz kekadang jer aku nangis teringat kat dia…
kalau igt kat dyew for sure aku bace mesej n tengok gambar2 dia yang aku simpan..auw33…..
rindu yang teramat sangat….
aku masih bernasib baik sebab aku dapat pegi PLKN…
so,peluang untuk aku ingat kat dia tuu tipis sebab kat plkn mesti bz,kan??....
tapi aku silap…sampai je kat sana….
aku rasa sunyi sangat sebab xder sorang pown yang aku kenal....
aku xtau nak col sape…aku col sepupu aku a.k.a kime….
p sepupu aku tuu pom bz dengan awek dia jugak,kan?.....
nanti asyik bergayut dengan aku nanti dia kena marah dengan makwe dia…
xker jadi satu masalah plak tuu…
pastu aku teringat kat Mr Dukes…aper lg..terus ak tepom Mr Dukes…
bergayut dengan dia sampai kredit aku da dia habis…fuhhh,lega………
Lepas blik PLKN, aku sambung belajar kat Politeknik Kota Bharu...
untuk kedua kalinya aku rasa kesunyiaan.....
dan untuk kedua kalinya jugak ak mencari Mr Dukes...
so, dari situ aku tau yang aku perlukan hanya dia…
tapi dulu ego sentiasa mendahului….isshhh,budush!!!!!!!.......
ak berhubung ngan dyew sbgai kwan…..msj n msj n msj……
dyew still ajk ak cple p ak blom bersedia lg….konon jual mhal laa..hik3
sampai laa akhirnya cinta kami kembali terjalin...hihihihihi..
<3 u so much my Mr Dukes....


p/s : kalau dah jodoh xkan kemana..... true love never die....... :D

aku jahat !!!! . . . --> Mac 2010 <---

semua orang xsempurna dan pernah buat salah,kan?…..
aku pown sama…aku pown buat salah….
aku tau aku salah dan memang aku yang salah..
so,aku xsalah kan orang lain dah aku yang salah..ngeeee…..
nie akibat pengaruh kawan2 laaa nie…
tapi aku xtau…sepandai2 tupai melompat akhirnye jatuh ke tanah jua…ngeee…...
disebabkan hal tuu aku dah xsampai hati nak bersama ngan Mr Dukes lg…
aku rasa bersalah sangat….sob3

lgpown aku takut Mr Dukes juz nak balas dendam …
  Bagi aku mustahil laa kot Mr Dukes nak maafkan aku semudah tuuu..
  aissshhh…konfius…aku pown buat keputusan untuk menjauhkan diri dengan Mr Dukes…..
aku xmau dah Mr Dukes sakit hati sebsb aku lagi……sob3…
daaaa my tayunk…lastly,Mr Dukes mesej dan aku bgtau aku nak break up…
  Mr Dukes still pujuk aku….tapi aku xmau dah…
aku rasa bersalah sangat dengan aper yang aku dah buat kat Mr Dukes……..sob3..:’(
sowieeee syng……… :’(




brOkEn hEart..... <3 



p/s : pilih org yg syngkan kamu dari org yg kamu syng....







my first date!!......:D ---> June 2009 <---

meh ak smbng citer ak ngan  my mr dukes neh..ngeeee…


Lepas kitaorang dah lama sagat mesej tuuu...
ktorg pown rancang nak jumpe….
punyer laa susah…aisshhh…macam2 alasan..
aper punyer mamat laaa……..
kebetulan aritu aku nak pegi  teman Lin jumpe pakwe dia..
dan kebetulan gak aku nak jumpe secret admire aku nk ambik hadiah…hihihihi……
(kat mne dyew skrg erk??!!)…..blurrppp!!!!
maklum laa mse tuuu besday aku……
.



lepas aku jumpe secret admire aku tuuu..
aku pegi laa jumpe Mr Dukes aku 2…hahahahaha…..kelakar doe..
korang nak taw dia datang ambik aku dengan aper??..dengan van beb!……
aku dalam ati..”errrr,biar betul”…..
aku pown ikut laaa lin naik van 2…
korang nak tau aper perkara pertama aku buat mase kat ats van 2??.....hehehe…
aku intai muka dia doe..dengan slumber jer…
aku jengok kan kepala kat depan..hak3..budussshhh…..
xpandai cover langsung….
ahh…lantak larh dia nak fikir aper…..
asal aku boleh tengok muka dia….keh3..





my mr dukes..:D


pastu ktorg pown pegi laa mkn kat RESTOREN GUA SEJUK..
mase tuu laa baru aku tau kelakar punyer mamat neh…
aku dengan  yang lain sumer buka selipar tapi dia slumber jer masuk dengan slipar…..ngokngek!!!....
pastu yang kelakar lagi….dia suka gigit straw...

sampai  hancur straw tuu di buatnyer…bongek!!!!......
ader lg….kebetulan aritu gula dalam air dia xhncur,
dia siap complaint lagi tuuu….. 
aku ingat nak complaint kat aku jer…..tapi satu kedai dengar…mlu siott…..
mesti korng cakap terok kan first date ktorg??..
tapi bagi aku xpom......first date aku klakar jer....

kalau aku igt balik mesti senyum sorg2....
eh3,bkn gila tau......tapi 'ku bahagia'...hek3....
aku mase nie pown xbanyak sangat  cakap dengan dia…malu kot…first date,kan…hak3….

suasana mungkin xromantik tp better than dok senyap jer,kan??.......


p/s : beware 4 da 1st date!!....hua3

aisshhh,cbok jerk!!!!!!!!....

gedebuk3...pdn muka ko bntal jd mangsa aku...ngeeee...
huarggghhhh,awat keje melambak sangat??!!!!....
xtahan3........bleh stop bg sye keje x???...
hah,faham x prasan sye camner???!!!!
eissshhhh,geram!!!...grrrrrrrrrrr....
warghhhh,sye ader kuiz,asignment,test......
tension3....2 xtermsuk presention lgi.....
tolong sye,tolong syew!!!!!!!!!!!!!.......

stress!!!!!!!!!!!


yg 2 bleyh tahan lg....
kena plak jd usahawan!!!.....
huargghhh,terpaksa jual muka kat org..
wlaupun sbenarnye sye suka ......
tp sye xsuka......
aiikkkk??????......berbelit2nye ayt aku,kan???.....
nie laa mende yg jdi kalo dah terlampau tension...
adessshhhhh!!!.....

okey laaa...
buku ngah pggil aku dah tuu...
heyyy,buku!!!....bleh diam x??.....
mcm xbtol jer ckp ngan buku,kan??......
ahhh,ader aku kesah??..kesah ape aku!!!!!
*marah3*

tapikan tapikan....
mama aku pesan kalo stresss....
jgn marah2 taw.....senyum jer...
k laa...jom senyum camnie....
^_____________^
fuhhh,lega!!......ahakzzzz.....
 

daaaaaaaaaaaaa,dear!!!!!!!!!!!!...

p/s: sabar itu separuh daripada iman...:D

Dia chentaku.....:D --->April 2009 <---

Mengancam x tittle kat ats tuuu??...hak3........mengada2 tjuk pom,kan??..ngeeeee...

Dia chentaku.....perrgggghhh!!!!!......
tepat 20/04/2009....... termeterai lah jji antara aku dengan my mr dukes.....huk3
hati n cinta aku hanya untuk my mr dukes jer....
xmoo dah lelaki lain..hik3.....ececece...ala2 iklan syampoo gtu...ngeeee...
sepanjang 4 bulan aku knl dyew....buat ak slesa untuk jdkan dyew my mr dukes...
dyew nakal,romantik,baik dan penyayang...hak3....
kompem my mr dukes prasan klu bce post nie....hik3!!...
xyah nk prasan sngt laa dear...propa jer tuuu....ngeeeee
byngkan laa erk...selama 4 bulan ktorg knl.....
tiap2 saat ktorg men msj......
xkira laa dlm kelas ker...ngah mkn ker.....ngah lepak ker.....dri bngun pagi,sampai laa malam hari...
wlaupun bleh d katakan 24 jam ktorg berhubung sesaat pom ak xprnh jemu......auwww3..
my mr dukes slalu wat lawak.....ade2 aje mende dyew nk wat..
men teka teki laaa...berdebat laa.....eissshh,letih nk mlynnye....
tp ak bahagia..thats why,bile dyew ajk aku cple..ak on jer....hak3....


dia chentaku...


next entry pasal first date kitorg plak...hihihihihihi..jeng3......

p/s:bile kita slesa dgn seseorg,pcayalah dia jdoh kite..:D

Aku dan dia...:D

salam........last post aritu aku dah jji nk citer camner aku leh knl dengan my mr dukes,kan??....
okeh,jom bce pengenalan kitaorg.........

pada suatu hari.....cehhhhhhhhhhhhhhhhhh,bajet!!!!......xder mknanyeaku nk formal2 camtuuuu...ngeeee....
kitaorg knl sebenarnye sbb kwn aku sbnrnye...
kwn aku nk col pakwe dyew yg merangkap spupu my mr dukes..
tp kebetulan mase 2 lin(kawan aku 2) xder krdt....
so,dye pom pnjm laa nfon aku...Lin pom col laa spupu mr dukes tp spupu mr dukes xangkt....
so,lin pom col my mr dukes sbb nk tnye sal sepupu mr dukes neh.......
tp len plak jdnye bila my mr dukes angkat, lin ckp 'nk berknlan boleh?'.....
adessshhhhh,ngokngek tol!!!....
pastu my mr dukes pom col laa blek mlm 2.....
xpuah ati katanya.....ceehhh,dah gtal xnk ngaku!!!!.....wekkkk..:P
my mr dukes pom tnye laa ak nme aper??.aku dgn spontan gtaw nme aku JELITA...kbtln plak mse 2 citer JELITA tengah femes ..ahakzzzz...
tp dyew pom xbg chance..bile ak tnye nme aper terus dyew gtaw nme dyew MEGA.....kbtlan plak mse 2 iklan kat astro tengah femes....eisshh,nakal btol my mr dukes neh!!!!!....
then,kitorg pom msj2 lerrr p still pggil nme MEGA n JELITA....hak3......
nme sebenar pom xtaw lgi..ngeeeeeeee....=='


mega laaa kunun!!!!!!!!

nk taw camner kitaorg leh couple??.....next post aku citer.....tungggguuuuuuuuuuuuuuuuuu.....:D

p/s: jangan menolak kehadiran si dia..:D

nak taw something x???????????....

taraaaaaaaaaaa.................uhukkkkk........hyeppzzz sumer...lama dah x post pape kat blog.....bz kot....biase laa owg ader pakwekan...oppss!!!!!!...........hahahaha.........kite gedik,kan??!!!!

pssssstttttttttttt3.......awop2 meh ler cnie, kite nk gtaw smething nie.........p jji jgn bg taw owg len taw........promise??......

awak3....awk nk knl mr right kite x??........heehehehe...nk knl eh??..okeh2 kite gtaw....heehehe..nama dia Muhamad Hanif bin Zainal Abidin tapi kita panggil dia Mr Dukes jer sbb dia tuuutttttttt......hak3....huargghh,ciyes malu...*blushing sudaa* ...ngeeeeeee....,



my mr dukes.....


hehehe....hensem x my mr dukes??..ngeeee...nnti kite citer camner kite leh knl dyew erk...hik3.....
okeh laa....nk col dyew dlu......daaaa sumer.....

p/s: i got my true love.....

ape akan jd???.......

Apa akan jd 2 tahun akan dtng??..ape akan jd 5 tahun akan dtng??..ape akan jd 10 tahun akan dtng???
huh!!...aku akan jd aper erk??.......gelap ker cerah mse depan aku neh....
aisshhh.....puan juli buat ak fikir sumer nie..
and then blog jd tempat ak luahkan..ahakzz!!...
cyunk incixx blog sye..ngeee......

okeh3.....2 thun akn dtng ape akan jd pada aku???...
okeh..mase tuu aku bru abes wat diploma.....
so,aku akan sambung wat degree.....
aku nk wat parents aku bangga ngan aku..ngeee
smoga ak leh sambung blaja lg..amin......:D

 saye nk sumer nie!!!.....

 okeh.. ape akan jd pada ak 5 tahun akan dtng???...
mase neh ak da abes pom wat degree...
so,mse nie ak akan berada d alam pkerjaan....huk3...
aiseeehh,ak nk kerja aper nie??...think3...
aahaaa!!...da dpt....
mgikut pada cita2 ak,ak nk jd lecturer....
so,aku akn cba dptkan pekerjaan nie...
doakan ak yer...amin......ahakzzz....
fuhh,mse neh da bleh pgng duit sndiri..
oooyeaaahhh,besh!!!!.......
okeh ak ngah excited neh....
lambatnye 5 taun lg..ahakzzz....


okeh,aku akan ader dlm klngan nie xlme lg...:D

skunk...aper akan jd pada ak 10 tahun akan dtng...
okeh...mse neh.....kewangan aku dah stabil...
so,aku dah boleh merealisasikan impian ak...
okeh,impian ak nk jd usahawan...
dan ak nk buka butik....hik3...
sape yg dh knl ak sblom nie..
kompem dah taw ak nk buka butik,kan3??..ahakzzz...
doakan biar impian aku nie tercapai yer kwan2..ngeee...

 ni butik aku okey!!...cehhh...prasan terrrrr.....ahakzzz...


hurmm......mampukah aku lakukan sumer neh...
puan ckp...klau ak ader pengurusan aku akan mmpu lakukan sumer neh....
okeh,mulai skrg jom lakukan PODC...

P - Planning
O- Oraganizing
D- Directing
C- Controling

p/s: realitikan impian anda...:D




Persahabatan!!.....

Assalamualaikum...
okeh,skunk ak bhgia sbb ak ader shbt..
korang pom ader sahabat,kan3??...
mustahil laa kot bg ak klu korang xder shbt....

"persahabatan diwarnai dengan berbagai pengalaman suka dan duka, dihibur-disakiti, diperhatikan-dikecewakan, didengar-diabaikan, dibantu-ditolak, namun semua ini tidak pernah sengaja dilakukan dengan tujuan kebencian"

hargai lah sahabat korang skrg...
mungkin shbt korang 2 kdng2 menjengkelkan tp ketahui laaa kdng2 dyew adlh yg terbaek..
nobody perfect,rite??......
so,trima laa knyataan yg dyew shbt korang..ngeee....

nie bff sye.....same x muka ktorg???!!!...same,kan3??......
hak3...sye syng dyew....... nme dyew marniza.....



ini laa sahabat saye!!.
 
tapi.......................(cehhh,bajet suspen cket).....
sahabat terbahagi kepada beberap jenis lak......
ader yg mmg btol2 sahabat sejati....ader yg tikam blkng kwan...ader yg cakap xsrupa bikin..
so,pandai2 lerr korang pilih sahabat yer???...
sahabat yg baek sentiasa d ati...xgitu??...ngeee...
okey laaa,ngantok sudaaa...
nyte...daaaa

p/s: tanya hati,tanya akal...dan jadi yg terbaek...:D

Geram doe!!!....

huarrrrrrrrrrrrrrgggggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.............
2 pkataan pertama aku untuk post yg nie...
nk taw nape??...okeh3...ak citer..
td aku pegi jenjalan ngan akak-akakku yg tomey3  utk mcari brng2 utk membuat kuih rye..
oppsss, bkn bhan2 jer...ktorg pom nk beli oven gak......
cari punye cari.....last2 ktorg jumpe kat dua tempat..
 first ktorg jmpe kat kedai mamat bangla n then ktorg jumpe kat econjaya plak..
d sbbkan harga kat econjaya lebih murah...ktorg pom decide lerr nk beli oven 2 kat sane...

 
haa.....econjaya neh laa......adesshhh!!!

nk d jadikan citer oven yg ktorg nk 2 ader 1 jer....ktorg pom ambek gak laa...
pastu ader laa pkerja2 dyew yg bngkuskan......
yg ak xthan mlut ber potpetpotpet.......
yg pegi bsing watper der??..ak nk beli bkn nk free... ngok..
yg potpetpotpet 2 bleyh than lg...yg part die hentak2 ak punyer oven 2 yg xthan tuu..
aku yg smemangnya dah sedia panas neh tersound laa dye...

"bare ore nok beli 2 wei.."

pastu along aku lak ckp...

"taw laa pose,ore len pom pose gop...sbr laa.."

budush !!.........len kli xmoo dah brurusan ngan ko dah...
da taw perangai ko 2 xelok...
xyah laa keje kat bhgian perkhidmatan pelanggan..
wat saket ati plenggan jerk!!!...
klau ktorg xbeli ko jgak yg rugi,kan?...
ader otak fkir laa wei.......
kalo taw camneh baek ak g berurusan ngan bangla tuuuu...adesshhh!!!
opsss!!!...sye tengah marah...hrap maklum....

p/s: xrugi pom kalo kt bermesra ngan owg len....lg untung ade laa...nnti dpt rmai kwan....:D


Cinta 3 Segi!!....

halluuuu.....
kali nie aku nak citer sal kisah cinta member2 aku...
citer sedeyh kot....sob3...emo jap!!...
okeh3...jom bce kesah neh.....
jgn dok buang mse nooo......
laaayaaaaaaaaaannnnnnn... : )

nie kesah member aku yg ptama,merangkap rumate aku....
nme nye tutttttt....xperlu mention kot....ngeee.....
first dye cple ngan mamat 2...
mmg mamat 2 sweet gilerrr beb.....
sampai aku pom jelesh kot...aissshhh,xmoo jeles2 xmoo2....ahakzz3....
okeh perjlanan kisah cinta dorang mmg tersangat laa romantik..mcm2 rumate aku dpt doe....
so, mmg kitorg xsngka lnsng yg pkara camneh akan jd...
kecurangan si mamat nie terbongkar bile mna aku terbuka laman sosial yg mmg tngh hot skrg neh..
xlen xbkn facebook..ngeee......kcurangan mamat nie kantoi bila dyew wat in relationship dgn awekks dyew yg sorg lg...
adessshhhhhh...  budushh!!...cian kat rumate aku....
so nie alsan yg rumate syer dpt....

"b mmg syngkan syng...dan bdk 2 mmg awek b...b dah lme knl dye....kuarga ktowg pom dah taw sal ktowg...p lepas b jmpe syng b terus syngkn syng..b syngkan syg..maafkan b...."

adesshhh....lbh krng camtu lerr ayt dyew......
sampai skrg ktorg blom dpt endingnye...sape yg di tendang dan sape yg d kendong..ngeee....
pape jer laaa....asal korg bhgia sbb aku bhgia bile korg bhgia..... :D




 broken heart!!... (T_T)

next....citer sal housemate aku lak...citernye lebeyh kurang jer...
tp yg nie bg ak mmg housemate ak kot yg buat kptusan xbtol...
okeh!!!..camneh.....klu dah sah2 jantan 2 xguna watper couple,kan??...
tp nk d jdkn citer housemate aku nie couple ngan jantan camtuu....
jantan yg panas baran xbertempat...asyik nk marah2 jerk....asyk nk meminta2....gadoh ngan owg len n housemate aku jd mangsa... aisshhh , mmg xptut!!!
jantan 2 pom kantoi sbb fb gak....
ader ker ptut msok kan gmbr pelok2 ngan pompuan len...adesshhh , xguna!!!....
nie alasan yg housemate ak dpt...

"aiii, mnow ak taw... tnow 2 msuk gmbr tuuu..bkn ak msuk.... ak xtaw pom password fesbuk ... tnow 2 wat blakow... ak xtaw gpow stu.."


adesshh..... budush lg .. dah ko 2 wat salah still nk mrh2 org.... alsan x logik terusss....... dah kalo kow xtaw pssword fesbuk 2, slama nie sape yg dok bls komen2 dlm tuu.... nget!!!.. dan kalo kow btol2 xtaw sal fesbuk 2.. ko col lerr awek 2 n mrh kat awek 2 bkn marah kat member aku!!!...

 
cinta tiga segi!!!!....

so, skrg ak ngah ckp tentang cinta tiga segi lerr,kan??..ngeee....xshuke cinta 3 segi!!!...bwu cple dah crng2 klu dah kawen camner??...xker nampak umah tgga xkn bhgia terrr.....:D perrggghh!!...sblom makin lama ak berpotpetpotpet (potpetpotpet ker??...wutever laa) baek ak stop kat cnie....k lerrr.......jga dri terrr......


p/s: jgn terlalu percayekan owg len.... xkira laa dyew baek ker jaat ker...alim  ker kejam ker..siasat btol2 dlu sblom pcaye kan owg len!!!!......ingaaaaaattttttttttttttttttttttttt!!!!!!!!......

aku jatuh cinta!!!....

hyepz......
wahhhhh, aku dah jtuh cinta neh....
korng nk taw aku jtun cinta ngan aper???
aku jtuh cinta ngan blog laa beb!!
semenjak aku dah ader blog nie....
aku dah shuke skodeng2 blog owg dan dah jd follower pom...ahakzzz
first blog yg aku bce, blog miss jejariruncing ......
sbb dyew awekkz KFMC kot....p blog dyew mmg best pom,kan3??...
then aku bce blog mr chearmaster ngan tunang dyer hana love nest  plak....
taw npe ak shuke bce blog dorg??...
jeng3........wat2 suspen gtu....ngeee...
okeh...sbb utamanya sbb lam blog dorg, dorg citer sal pcintaan dorg...
so, sbgai seorg awekss yg jiwang..(jiwang ker)???....
xkot!!!...hua3..sdiri tnye sdiri jwb...aper daaa.....
aku suka lerr bce post2 yg romantik3 gtu..ngee.....

sweet gilerrr kot gmbr nie......shuke3..oppsss...okeh, sye gedik!

okeh....tuu jer.....ngantok dah...mau tdow dah.....nyte!!!......


p/s: jgn dri leklok taw.........xmoo nkal2........hak3......merapu jerk!!!...


huhhh!!....

Assalamualaikum........
my first post.....dupdapdupdap...
im new blogger...ngeee....
wat blog skadar utk mlepaskan prasaan yg xbrapa nk lepas neh...
bg ak,ak da xleyh nk pcye kan owg.....sumer owg yg ak pcaya...
kompem last2 men ckp2 blkng....bosan doe....
so,blog da besh way....
okep......nie pmulaan....
nnti citer2 lg.....
daaaaaaaaaaaa.....



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOm Share!!...