join lerr dlu terrr......

Aku yang BERDOSA


قَالَا رَبَّنَا ظَلَمْنَا أَنفُسَنَا وَإِن لَّمْ تَغْفِرْ لَنَا وَتَرْحَمْنَا لَنَكُونَنَّ مِنَ الْخَاسِرِينَ
Firman ALLAH SWT : Mereka berdua merayu: "Wahai Tuhan kami, kami telah menganiaya diri kami sendiri, dan kalau Engkau tidak mengampunkan kami dan memberi rahmat kepada kami, nescaya menjadilah kami dari orang-orang yang rugi". 
( Al A’raf : 23) 
ULASAN AYAT : 

  1. ALLAH SWT mengajarkan doa taubat di dalam ayat ini. Taubatnya Nabi Adam AS dari kesalahannya sebagai jalan membebaskan diri dari merasa sedih dan takut. Nabi Adam AS setelah di tempatkan di dalam Syurga bersama Hawa. Mereka dibolehkan untuk menikmati apa sahaja yang terdapat di dalam Syurga kecuali mereka dilarang dari memakan buah khuldi.
  2. Oleh kerana Adam dan Hawa terpujuk oleh tipu daya Iblis maka mereka telah memakan buah tersebut akhirnya ALLAH telah memerintahkan mereka berdua termasuk Iblis keluar daripada Syurga kerana menzalimi diri mereka sendiri.
  3. Setelah Adam AS berdoa untuk memohon ampun kepada ALLAH dengan ayat di atas,  maka ALLAH menerima taubatnya dan melimpahkan rahmat kepada Adam AS dan Hawa. 
  4. Dari ayat di atas menzahirkan bahawa taubat adalah pohonan doa yang mengakui segala kesilapan , kesalahan dan kelemahan diri dengan bersungguh-sungguh. Jika kita tersalah dan melakukan dosa, maka segera bertaubat dan sesungguhnya taubat yang benar akan diterima oleh ALLAH walau sebensar mana kesalahan yang kita lakukan. Setelah itu kita akan menjalani kehidupan dengan mengikuti petunjuk ALLAH.WALLAHUA’LAM.





















for HIM for HER


Normal laa kan kalau pasangan bercinta nak beli something yang sama je,kan kan kan??....... sama laa kita....saya ngan Mr Dukes pom suka beli benda yang sama.... tak caya??... jom tengok kat bawah nie...heeeeeeeeeee....:D



nie baju raya 2012  kitaorang....sedondon tak??....heee

nie baju couple yang kita beli sempena anniversary kitaorang..cantik tak???.....
cantik lettew....

nie Mr Dukes beli kan untuk dia dan saya sempena anniversary kami.....heee...
sweet tak dia??.....tengok la pakwe sape,kan kan kan??...hakhakhak...

Yang nie kita yang beli....kebetulan masa tuu kat politeknik kita ade buat konvo
then ade laa kakak tuu jual benda nim.....kita terus ingat kat Mr Dukes kita...
teruss kita beli..heee....kita sayang dia...

Nie  tepom kami-kami...satu untuk dia satu untuk saya..yay!..
actually tepom Mr Dukes kita kaler oren.. kita majuk-majuk nak kaler pink...
then,sebab SAYANG kita dia pom beli warna pink..heee......
sweet tak???....

Nie perfume kami-kami....biru untuk dia...pink untuk saya....
kita pernah beli SOULMATE tuu kat dia masa bufday dia hari tu....
then dia suka sangat perfume tuu teruss dia pakai sampai sekarang....heeeee

kita pom suka rasa nak peluk-peluk je....


Nie Mr Dukes bagi kita sempena bufday kita.....dia suka kaler biru..then dia beli jam SWATCH nie warna biru..satu untuk dia satu untuk kita.....


Lastly nie Mr Dukes yang beli kat kita untuk kami pakai sempena raya haji nie...heeee...
kami akan sedondon lagi...shukenye....:D

Praktikal time!


                                                                      Assalamualaikum.....
hey,dah lama wawa xupdate blog,kan kan kan??... haiyaaa,saya manyak busy maa....busy yang teramat-amat ....Wife perdana menteri pom kalah,okey.....hak3...sekarang kita kat kampung ... kat kampung kita takde internet...jangan katakan internet Astro yang macam-macam ada pom dah jadi ape pom tak ade....sobsosob.....korang harus bersyukur kalau korang ada semua kemudahan tuu taw..... insaf lima minit.....hewhewhew.....

Sekarang kita kat tempat kerja....huargghh.....sebut kerja jer kita terus tension...manyak stress maa...so, sekarang kita dah faham nape orang kerja selalu pening..,,dulu kita suka jer kutuk kakak kita,kerja sikit pom dah pening.....nahhh, sekarang hambik kau. .kita bukan setakat pening nak pitam terus dah...hukhukhuk..... for you information.....huarghh,ayat xleh bla..bajet hot setufffff kejap....hewhewhew.....tukar-tukar... untuk pengetahuan korang, kita sekarang buat praktikal kat TM Point Pasir Mas,Kelantan......kalau korang nak bayar bil meh lerr sini kita tolong..free of charge okey...wiwiwiwi...

ittew budak praktikal...
autosmile..hewhewhew..


Kat tempat kita buat praktika nie ada 8 orang pekerja, 6 kuntum bunga dan 2 ekor kumbang ....tapi kat sini ada ramai budak praktikal..... 4 orang kot... ramai tak ramai tak???....... by the way, ada disadvantage and advantage gak praktikal ramai-ramai macam nie.... advantage, mesti laa boleh buat report sama-sama,kan??..... kita tak buat sama-sama pun dia tiru kita je...disadvantage pulak kena hadap perangai yang pelbagai laa,kan?... nobody perfect.... so, i accept it... umpat-mengumpat, kata- mengata, hina menghina itu hak masing-masing....kalau dapat dosa pom, tuu antara pengumpat, pengata, penghina tuu dengan ALLAH laa,kan?....kita sebagai manusia kena laa terima dan sabar dengan semua tuu..... tak semua orang boleh terima kehadiran kita dan tak kan semua orang akan suka dengan kita... my brother in law pom pernah cakap.. biar orang nak kata apa pom kat kita or nak buat apa pom kat kita, tapi kita tetap kena buat baik dengan dia....just anggap benda tuu macam angin....nape angin erk??.... kita pom tak tau tapi kita nak samakan dengan angin jugak...hewhewhew.... mesti korang tertanya-tanya kenapa aku cakap macam tuu,kan?. . .must be something wrong there.... sobsobsob... crying in my heart!!!



nota budak nipis : crying in my heart is better than crying in front someone that maybe can be ur enemy....

My Lappy made

hyep,peeps...dah lama giler kot tak update blog.... aku sedang bercuti sekarang nie... so, taak berapa nak menyempat nak hupdate blog...bz giler kot...kalah PM wa cakap lu..... hak3...mana idoknye membuto je eh keje den..... sebab dah lama x menghupdate blog.... try hampa tgk kad yang kita buat untuk kakak kesayangan kita neh..... kaka kita minta tolong kita yang kretif nie buatkan kad untuk kekasih hati pengarang jantungnya tuuu....kita yang perasan kreatif nie pom buatkan laa...hihihihihi...nak tengok hasilnye??......scrool bawah okey?..




korang nak tak kalau wawa buat Giveaway..then, wawa buat kad yang camnie untuk korang... lepas tuu bagi hadiah sampingan yang lain jugak...agak-agak korang nak join tak??...heuw3.....

nota budak nipis : gedik gedik nak buat GA.......

Kembar Shila Amzah?


Kelantan, 27 April 2012 :  Shila Amzah merupakan antara finalis Anugerah Juara Lagu ke-26 (AJL26) dan berjaya memukau ramai peminat dengan persembahannya . Perjalanan kerjaya Shila Amzah semakin menyerlah setelah Shila menyertai pertandingan Mania yang melibatkan beberapa orang artis popular seperti Stacy,Akim,Jaclyn Victor dan ramai lagi. Shila Amzah blablablablablablablablablabla....uhh,migrain kepala aku nak fikir ayat-ayat yang menarik,tertarik,dabomb bomb neh...macam mana laa wartawan boleh fikir ayat panjang "berjela-jela"  tiap-tiap hari yer?...huh!!.....tak sanggup eden!!

What??...Kembar Shila Amzah ditemui??...Kat mana??...siapa??.. cantik tak??.....penyanyi jugak ke?....fuhhhhhh~~tuu dioo berbakul-bakul soalan......cool eh sayang-sayang sekalian....tak moo kalut-kalut....tak moo...tak moo....okey lah aku pom malas nak cakap banyak-banyak...cakap banyak-banyak kan ada pulak yang masuk MELODI...."Tingkatkan prestasi,kurangkan kontroversi"...belum sempat habis melodi, GALAKSI dah panggil dah "Hati-hati,ada yang memerati"....hak3....tak pasal-pasal aku jadi femes mengalahkan Selena Gomez tuuu...'i,i love u like a love song,baby'....udah-udah,sebelum aku makin merapu meraban.....jom scroll bawah......tapi janji hangpa-hangpa semua tak terkejut noo??......GOOOOO!!!!


DOwn -->
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*






The Comel'test' Shila Amzah...
down lagi... -->
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
The kOya'test' gurl...

down lagi-lagi
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

mata terbeliak,mulut ternganga, tangan bergerak...

Taaaraaaaaaaaaaaa!!!!!

 
sama tak??..sama tak??..sama tak??...sama laa tuuu....



nota budak nipis : kekoyaanku jelas di situ....hak3





1st Contest by Akma , Wany & Mira


Klik banner nooo...:D


Syarat-syarat
  1. Warganegara Malaysia.
  2. WAJIB untuk follow blog Akma , Wany & Mira untuk mengetahui perkembangan selanjutnya.
  3. Klik FOLLOW utk follow blog Akma.
  4. Sila klik iklan yang ada jika ikhlas.

    Jom semak kelayakan wawa :
    1. Ofcourse laa wawa WARGANEGARA Malaysia....
    2.  Done...semua wawa dah follow...
    3. Dah follow...
    4. okep,wawa klik!..ikhlas nie taw....hihihi



Cara untuk sertai
  1. Buat 1 entry tentang contest ni. 
  2. Tajuk entry : 1st Contest by Akma , Wany & Mira
  3. Letak banner contest dan linkkan ke entry ni semula.
  4. Tag 2 orang rakan atau lebih.
  5. Nyatakan id FB dan id Follower dalam entry anda. *id FB adalah nama FB anda manakala id Follower adalah nama yg anda gunakan semasa follow sesebuah blog.
  6. Publish entry dan tinggalkan link entry di ruangan komen. Jika anda dari blog Akma, tinggalkan link di ruangan komen di blog Akma. Jika dari blog Wany, di ruangan komen di blog Wany dan jika dari blog Mira, tinggalkan link di ruangan komen blog Mira. Jangan hantar link entry pada ketiga-tiga blog!



    Cara-cara yang wawa dah buat :
    1. Dah buat...nie laa entry wawa....
    2. Tengok atas sama tak tajuk entry wawa??...sama tak??...sama tak???...hehehe..sama laa tuuuu...
    3. Banner pun dah tertampal kat atas tuuu...
    4. Rakan yang wawa tag :

      PYKA
      WANIE
    5. id fesbuk : Rossazwa Izianti Ramli
      id follower : Wawa Duchess
    6. OKep,wawa taw dari  blog akma..so,wawa tinggalkan link kat kotak komen akma....deal???..hehehe



      Nota budak nipis : Wawa nak hadiah tuuu...hadiah tuu memang menarik,tertarik,kau memang da bom!!...hak3

Contest Awesome Blog By Farain





Syarat Syarat Penyertaan :


-Warganegara Malaysia*WAJIB*

 -Wajib ada blog*WAJIB*
-Follow Twitter Ain *SUNAT*
-Follow Blog Ain *WAJIB*
-Like Fanpage Ain *WAJIB*
-Buat satu entri bertajuk Contest Awesome Blog By Farain *WAJIB*
-Tempek banner GA di entri.Linkkan terus ke blog Ain. *WAJIB*
-Letakkan link post di kotak komen *WAJIB*


Jom semak kelayakan wawa :

- Ofcoz wawa warganegara Malaysia...tengok idung lerr...aik???!!!xder kaitan langsung kih3...
- Done follow blog and like fanpages Ain.
- Taraaaa,nie laa entry yang bertajuk  Contest Awesome Blog By Farain ..
- banner yang kiut miut tuu ade kat atas laa sayang....
-Okeh, dah letak.... 
nota budak nipis : hope dapat laaa hadiah2 dalam GA nie.... 

2nd Butterfly Giveaway by Intan Wandalaara


 Syarat-syarat pernyertaan :

  • Buat entri bertajuk 2nd Butterfly Giveaway by Intan Wandalaara
  • Masukkan Banner diatas dalam entri anda.
  • Follow Blog lily atau masuk blog lily dalam bloglist anda untuk update terkini.
  • Like PAGE lily untuk update terkini. (lily akan sentiasa update dalam page sebab facebook lily sudah fulled)
  • Sila Tolong Follow Blog dan Like Page Sponser ok.
  • Tagkan pada 3 orang rakan blog anda dan beritahu mereka tentang giveaway ini. (nak tag lebih-lebih lagi bagus bertambah meriah lagi.
  • Postkan link Entry yang BETUL diruangan komen.
  • syarat tambahan


    Jom semak kelayakkan wawa :
    • Done,nie laa entry wawa yang bertajuk 2nd Butterfly Giveaway by Intan Wandalaara.
    •  Done,tengok lerr banner kat ats tuu..cantik tak???..cantik tak???...cantik lerr tuuuuu...
    •  Dah follow blog lily. Blog lily pom dah masuk dalam senarai bloglist wawa...check it out!
    •  Dah like,cantik DP lily terrr...
    •  Orang yang wawa nak tag adalah...jengjengjeng :

      - AIDA AHMAD
      - RINA SUFIAN
      - AISYAH HUMAIRA
    •  Done...Lily tengok entry nie taw...wiwiwiwi....
    •  Done untuk syarat tambahan jugak....like page and like picture lily....:)
    •  Wawa pom dah like and follow sponser...winkwinkwink...

      Nota budak nipis : kalau menang GA nie..senyum 7 hari 7 malam berturut-turut laa wawa......Lily,nak hadiah tuu dear....please....:D

"First MS ZAYYAD Giveaway"

 


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN:-
1.MESTILAH ADA BLOG
2. MESTILAH BERADA DI MALAYSIA
3. FOLLOW BLOG MS ZAYYAD DAN LIKE PAGE FB MS ZAYYAD (tgk kt belah kiri di sidebar blog ini)
4. COPY BANNER/GAMBAR DIATAS,PASTE BANNER DAN LINK ENTRY INI DI SIDE BAR DAN ENTRY DI BLOG
5. BUAT SATU ENTRY TENTANG MS ZAYYAD GIVEAWAY DI BLOG ANDA
6. TINGGALKAN LINK ENTRY ANDA PADA KOMEN GIVEAWAY INI EA... 
7. TAG 5 ORG RAKAN BLOGGER ANDA YANG LAIN.(PERLU DINYATAKAN DALAM ENTRY)
8. TARIKH TUTUP=30 APRIL 2012
9. tu je syarat2nye  =D

JOm tengok wawa boleh lepas tak syarat-syarat penyertaan GA nie...

1. Wawa ada blog..jemput2 lerr singgah blog wawa,yer?...wiwiwiw
2. Iyupz...wawa sedang berada di Malaysia...hihihihihihi
3. Done!!
4.  Done jugak!
5. Taaaraaaaaaa,nie laa entry wawa....
6. Okep,bos...hehehehe
7. Wawa tag :


8. Wawa join 21/4/2012..so,sempat lagi..wink3
9. terima kasih...syarat yang sangat simple....

Nak taw apa yang best tentang GiveAway nie??...
Check it out!!

"SEMUA peserta yg join event ini akan dapat hadiah dri pihak kami.....dan ada cabutan bertuah juga utk 10 nombor bertuah"
 
*kepada PENG"LIKE" page ( MS Zayyad ) yg bertuah juga akan menerima HADIAH MISTERI dri kami!!!! jadi rebut lah peluang keemasan ini beramai2!!


so,apa lagi ..jom laa join wawa..wink3..

nota budak nipis : confirm wawa dapat nie....wiwiwiwiw.....

Giveaway Herba Tihara


Assalamualaikum......hyep peeps!!....wawa join Giveaway...Jom join wawa... =)




klik sini...


                                      Syarat-syarat penyertaan:

-mestilah follower blog ini 
-beralamat di Malaysia
-buat entry simple bertajuk  Giveaway Herba Tihara
-copy banner GA dan linkback ke entry ini
-tinggalkan url entry di kotak komen.



Wawa punya syarat-syarat penyertaan :

- Wawa doh follow blog Herba Tihara
- Wawa warganegara Malaysia..wiiiiiii~
-tadaaaaa,nie laa entry wawa...
- Done!
- Done jugak!

 Hadiah-hadiah untuk 9 orang pemenang:

1. handphone casing strawberry
2. 1 sticky post review blog 48 jam
3. 1 sachet wangian teh hijau
4. 1 sachet wangian lavender
5. 1 keychain strawberry
6. 1 crochet card 
7. 3 blog pilihan entry

Best woo hadiah dia wa cakap lu!!... moh ler join terr....nak join klik sini..

nota budak nipis : Nak hadiah nombor 1 tuu,please.....i begging u..... kalau  tak dapat wawa majok 2 minit!!..



"SEGMEN: BLOG PILIHAN ZAMANI 84"

 http://2.bp.blogspot.com/-XFgehbqLZhU/T40D5bhJlrI/AAAAAAAAKRA/fIEKZmJvOAM/s1600/SEGMENZAM84II.jpg



Assalamualaikum...hyep peeps.....wawa join segmen blog pilihan Zamani84 ... nak tau ape yang best tentang segmen nie?? .... jeng3....scroll bawah yer sayang.....:)

                                                                               *
                                                                               *
                                                                               *
                                                                               *
                                                                               *
                                                                               *
                                                                               *
                                                                               *
                                                                               *
                                                                               *
                                                                               *

"Zam akan pilih 5 blog sebagai BLOG PILIHAN ZAMANI 84 & promosikannya secara esklusif selama seminggu bagi setiap sebuah blog di dalam satu entri STICKY POST (Macam blog Mr. E'raz Fadli yang Zam tampilkan di atas). Selain itu, Zam akan masukkan kelima2 buah blog itu dalam bloglist Zam sampai bila2!.."

Woooo,menarik tuuuu......so,apa lagi jom join segmen nie dengan wawa.... kalau korang nak join segmen nie korang boleh klik sini ..

nota budak nipis : nak sangat2 jadi BLOG PILIHAN ZAMANI84..pray for me peeps...

Segmen : Signature by Putry

http://4.bp.blogspot.com/-gCRkyEoGO0g/T5AULyvHv0I/AAAAAAAABi0/hEmWrcdKhgI/s1600/segmen+signature+by+putry.png
klik sini untuk join.. :P

1. Like Page putry
2. Follow blog putry
3. Buat tajuk entry Segmen : Signature by Putry
4. Tampal banner diatas di entry korang
5. Sertakan nama panggilan di blog korang dan warna kesukaan korang..
6. Tinggalkan link entry korang diruangan komen ni tau....

1. Done!
2. Done!
3. Done jugak!
4. Done lagi!
5. Wawa Duchess..wawa suka warna pink..wiwiwiwiwi
6. Okep,selesai....





nota budak nipis : Putry,wawa nak tuuu please!!!

Tips : Cara-cara Menangani Putus Cinta

Assalamualaikum....hyep peeps....
guess what?...minggu nie jadual aku full giler kot...nak menghupdet blog pom tak sempat....tengok laaa blog aku yang dah bersawang bagai nie....aduuiiiiiiiiiiiii...cuti semester nie,aku hias kau chantek2 yer cixx blogku yang tOmey...ololololo,tOmeyy-tOmeyy....ahakz!

Korang pernah bercinta tak???Korang pernah putus cinta tak??....confirm laa korang pernah,kan??.....sekarang nie budak darjah satu pun dah pandai bercinta tau...xpercaya??...aku ade bukti taw.....scrool bawah yer peeps....

1
2
3
4
5

taaaraaaaaaa!!!!!!....
Haaa,amekk ko!!.....
kalah kak jah kita....ekekeke...


Hey,peeps....masa aku mengonlinekan diri kat facebook pagi tadi...aku ada laa terbaca satu status nie...
status orang yang baru putus cinta.....sadis yang amat kot.......
check it out!!!!!





CARA MENANGANI PUTUS CINTA


1. Pujuk hati kau yang kecewa tuuu...
- Sebelum korang putus cinta....korang mesti bahagia giler kan dengan ex bf/gf korang tuuu....kalau dorang majuk,korang pujuk macam mana??.....okeh,apa kata korang guna cara tuu untuk pujuk hati korang yang tengah sentap bagai tuuu.....something like this...

"hati2,xmoo laa sedih2...nanti aku carikan pasangan yang lebih baik untuk kau,yer??..alaaa,uchuk2"

2.  Berhenti fikirkan ex bf/gf korang tuuu....
- Okep....maybe sangat susah untuk melupakan ex korang tuu,kan??....so, apa kata korang buat something yang boleh tolong korang lupakan ex korang tuuu...korang pegi laa hang out dengan kawan-kawan korang....mengikut kajian secara rambang yang aku buat....88% manusia akan melupakan masalah mereka apabila bersama-sama dengan kawan-kawan dorang...tapi korang kena pastikan kawan-kawan yang akan bersama korang tuu akan buat korang gembira bukannya buat korang semakin down,down,down.....beware!!!

3. Jangan terus melayan perasaan...
- haaa,nie langkah yang paling penting dalam bab nie....lupakan ex korang yang curang dengan korang tuu......stop thinking about them.....bagi membantu korang berhenti melayan perasaan korang yang sedih giler-gilerr tuuu,korang mesti buang semua barang or whatever yang ada kaitan dengan ex korang tuuu......

4.  Cari seseorang...
- haaa,korang dah single,kan3??...apa lagi find a new one,beb!!!...cari yang sejuta kali ganda lebih baik dari ex bf/gf korang tuuu....suruh laa kawan-kawan korang carikan kawan-kawan dorang untuk korang tuuu....ekekeke....lagipun yang baru memang lebih baik dari yang lama,kan???....

"sekiranya kamu kehilangan orang yang kamu sayang,jangan bersedih kerana ALLAH mahu mengurniakan kamu orang yang lebih baik"

5. Buat dia menyesal kehilangan korang...
- copp!!...nie bukan sistem balas-membalas dendam,okey??....nie sistem baikk punyeeerr.....ahakzz!!.....buat ex bf/gf korang menyesal ...contonya korang up-to-date kan diri korang...kalau dulu korang tak pandai bergaya,korang bergaya laaa...kalau dulu korang tak romantik,korang berubah laa jadi romantik, dan lain-lain laa........do the change, be the best!!!....

okep,thats all!!!......aku pom dah tak ada idea.....esok aku ada test...aku nak study,study and study.....daaaaaaaa,gud luck my buddies!!!.......hope tips aku berkesan laa,kan3??.....kih3



nota budak nipis : Mr Dukes pom berubah untuk aku.....so, i'll make sure Mr Dukes                                       happy with me....no cheating,no lying just love...                                                                    keep love,peeps!!!

Happy Birthday Dukes!!

Assalamualaikum,

Hyep,peeps!!..hOw your day??....must be fine,right??...kui3....may i speak in english??..hak3...nonsense!!...
pssstttt3....korang taw tak arinie berapa hari bulan??.....ce teka ce teka..teka laa, teka laa...yeah,thats right!..hari nie 13 march 2012 and today is a special day for my lovely dukes...Happy birthday dukes!!....love u so muchhhh......sayang awop sangat2..oppsss,terlebih sudah...ahakz!!!.. tapi birthday mr dukes tahun nie xder surprise macam last year...sorry dukes!!....last year gempak punya,kan3??...sampai Mr Dukes terharu sangat kot.....terima kasih untuk kawan-kawan Mr Dukes yang membantu....hak3...tuu diooo, lepas satu tahun baru nak ucap terima kasih..hak3...

Happy birthday to you,happy birthday to you,happy birthday to my only one,happy birthday to you...boom,boom,boom,boom...
hey,dukes!!..hope your dream will be reality!!....



Tahun nie no surprise but still a special day....kui3....3 hari sebelum nie, Mr Dukes dah datang kota bharu . So,aku jadikan dating kilat aku tuuu sebagai sambutan birthday Mr Dukes...hik3...boleh pulak cenggitu,kan??..hak3...who care,right??...lain orang lain caranya ...peewiiittt.....hey,korang nak tahu tak betapa susahnya nak belikan hadiah untuk seorang lelaki??....aku ambik masa 3 bulan kot untuk fikir nak bagi hadiah ape untuk Mr Dukes nie,tuu pom langsung aku xboleh fikir...adooiii!!....sadis tol... >_<"... oleh kerana otak aku yang tak berapa nak betol nie tak dapat fikir apa-apa hadiah untuk Mr Dukes, aku ambik masa dating kilat aku tuu untuk fikir hadiah yang Mr Dukes confirm suka..hak3...guess what??...i got it!!....aku tengok Mr Dukes berkenan sangat dengan 1 beg yang xberapa nak murah nie....lama kot dia dok tilik beg tuuu....then,aku fikir2 why not aku je belikan untuk dia,kan??....then,aku yang murah hati nie mengeluarkan wang dan belikan beg tuu untuk Mr Dukes....sweet tak??...sweet tak??.....well3..hak3...

haaaa,nie laa hadiah dari aku untuk Mr Dukes tahun nie...
amacam??..okey tak??....wiwiiittttttt!!!!

korang pernah tak birhtday boyfie korang tapi korang yang dapat hadiah??.....hak3...its happen to me peeps....lepas dating kilat hari tu.. Mr Dukes hang out + over night ngan member-member dia....katanya membernye ade keje....xkesah laa kan janji Mr Dukes tak hang out ngan pompuan lain,kalau tak for sure aku jeles....~lalalalalalalalalalala~.....lepas date kilat hari tuu aku adalah majuk-majuk manja ngan Mr Dukes..hak3...so,sebab nak pujuk aku, Mr Dukes belikan t-shirt + blous kat aku....so,sweet...kan3??.... dah kalau camnie sape laa xsayang,kan3??...saya sayang awak laa Mr Dukes!!!....hik3..~blushing~


chantek tak??..chantek tak??....kui3..
yes,i love london but i love Mr Dukes more...hak3

peewiiiittttttt..pink colour!!...
i like!!!...

Thanks,dukes!!...happy birthday...may ALLAH bless u...hope your dream will be reality....don't ever give up!...i'll always by your side....hopefully our relationship will never end!!.......peace yaw!!!....


nota budak nipis : waiting for my anniversary..... :D


Antara Kawan dengan Lawan


Asslamualaikum...yang berbahagia tuan pengerusi majlis,para hakim yang arif lg bijaksana...erk?????......mentang-mentang minggu nie ade pertandingan pidato...aku pulak yang excited lebih-lebih..peserta pom cool je...ahakz!!.....ade aku kesah??.....,..blurrppp!!!....sye tidak laa sekasar itu....nokhtah!!...

okeh...topik yang akan aku bincangkan pada hari ini ialah tentang perbandingan diantara kawan dan lawan.....
Mengikut kamus didalam kepala aku yang xberapa nak okey ini.....kawan adalah bermaksud seseorang yang mempunyai hubungan dengan kita...manakala lawan beerti seseorang yg tidak mempunyai hubungan yang baik dengan kita.....

hubungkait diantara kedua-dua fakta atau auta tersebut adalah kawan boleh menjadi lawan..dan lawan juga boleh menjadi kawan.....pergh!!

pssssttttttt....korang nak taw x nape aku buat post nim...aku nak citer pasal kawan dan lawan aku nie.....aku nak luah kat sini je....xnak bgtaw sape2.....bukan sumer orang boleh kita pcaya,kan3??....so,klu dah aku citer kat sini thats mean aku percayakan korang laa,kan??.....so,korang kawan yang baik,kan3??....haaaaaa,bagus3....i like!!!!!!.......

first of all,eceh!...speaking dulu sepukul.....ahakz!...aku ada kawan taw...kitaorang kenal masa form 4......start dari citu ktorang dah start rapat.....benda yang menarik sal kitaorg,kitaorang ada muka yang hampir sama....ahak!...bonus untuk kitaorang lerr tuuu.....kitaorang boleh dikatakan bagai semut dengan gula...dimana ada gula disitu ada semut dan sebaliknya....then,sampai umur 18 tahun kitaorang berpisah sebab kitaorang dapat sambung blaja kat IPTA yang berbeza.....aku blaja kat PKB...dia blaja kat PSAS....u know what...kitaorang just berhubung pada masa tertentu je...kitaorang xde laa msej 24 jam bergayut tiap-tiap minggu.....tapi hubungan kitorang tetap rapat.....kalau time cuti....tiap2 hari masa kitaorang di habiskan bersama....korang ade??....ahakz!!!......setahu aku laa...kalau orang lain xmesej ker xcol ker terus cakap kita xnak kawan ngan dorang laa,sombong laa...oii,cik kak oii cik abang,kita ada kehidupan seharian,rite??....kalu tiap2 hari kena mesej ngan kawan alamat bankrap laa korang.....kalau korang ada 10000000000 juta kawan ,camner???...xker haru tuuu..... ~korang fikir laa sendiri~



then,lawan.....errrrrrrr,nak cakap camner erk tentang lawan nie??....kalau salah cakap xpasal-pasal masuk court...xsanggup eden!!.....lawan nie orang yang korang xleh ngam atau sebulu laa,kan??...kawan korang pom bleh jadi lawan korang...lawan xsemestinya musuh....musuh nie dah tahap kronik sngt..thats why aku guna perkataan lawan....contohnya aku....aku memang kawan dengan 'diaorang'..pada pandangan mata cantik orang,aku dengan dia memang ngam..tapi faktanya yakk adowwwww.....kitaorang selalu selisih pendapat,selalu bertikam lidah n so on.....tapi kitaorang tetap kawan....~peace~

Kesimpulannya,pandai-pandai laa korang cari kawan yang xakan jadi lawan...dan pandai-pandai korang laa jadikan lawan korang sebagai kawan... ~peace no war~....

nota budak nipis : APOLOGIZING does not mean dat u r wrong and the other person is rite... its juz means datz u value ur relationship more than ur EGO..... =)

Ombak Rindu ker Ombak Cinta ??? ....:D



 Pssstttt..... korang nak tau something tak??....korang nak tau tak??....aissshh...nak tau tak nie??...tak nak tau erk??...ahh,xkira nak bagitau jugak!!!...semalam kan,semalam kan....wawa date dengan Mr Dukes.....happy sesangat tau... melalui date tu terciptalah satu drama romantis Ombak Rindu...eh,Ombak Cinta laa....aik,Ombak Rindu ker Ombak Cinta nie???...konfius3....ahh,xkira..yang penting citer nie confirm masuk box office...for sure kalah citer Ombak Rindu tuuu...ahakkz!!... 

Thats me...heroin citer nie...ahakz....
citer kita wajah kita...ahakz....



Ofcoz laa this is my hero...
My taugh Hero...

















Jom layan sinopsis citer nie.....check it out!..
Tersebut laa kisah...eh??......salah3...start balik.... Cerita ini bermula...eh?....ahh,lantak lerr!!....ayat nie jer sempat aku fikir sekarang nie....Lesha nak uruskan something kat New Castle Kota Bharu... dengan niat yang tulus ikhlas Lesha ajak aku dengan Mr Dukes teman dia ngan Mr Pumpum date...dengan hati yang teramat senang dan gumbira aku ngan Mr Dukes pom menjoinkan diri....ahakz...tapi dengan syarat kena tunggu aku habis kelas....
So,sementara aku dok belajar, Lesha, Mr. Pumpum and Mr Dukes pergi menguruskan kerja Lesha.....Tapi disebabkan takut terlepas double date nim aku telah terponteng kelas,uhukz!!....student2 lain jangan tiru apa yang aku buat, okey?...memonteng kelas adalah dilarang sama sekali!!!...cehh,nasihat orang nim...

Then,tepat2 kul 3.45 bermula laa double date kitaorang.....first time kot aku buat double date nim..best woooooooo...boleh beramah mesra ramai2 gitu....ahakzz.....tapi aku malu-malu sikit kot...err,sikit??..okey,banyak!!... masa nie kalau Nadz a.k.a mummy ngan Echah a.k.a Gemok tengok aku yang dok senyap jer ala-ala gadis melayu terakhir gitu,confirm dorang gelak sampai pecah perot...aisshhh!!...Aku bukan malu okey!!....segan jer....hak3...nie first time aku jumpa Lesha yang kiut miut tuuu...hik3....bodek sikit..ahakz....tak-tak Lesha memang kiut....kulit dia putih laa...aissshh..jeles!..nak kulit putih jugak...sob3...

Then,kitaorang pergi laa kat PCB pantai cinta berahi Pantai Cahaya Bulan.. korang tau tak betapa tenang dan gembira nya dalam hati nie bila dapat jalan-jalan kat tepi pantai dengan orang tersayang...kalau korang tak percaya cuba lah....aku lebih pilih pergi kat tempat-tempat yang menenangkan macam nie dari pergi kat shopping complex tuuuu....huk3.....

Dah berjam-jam dan berhours-hours kitaorang kat sana .... kitaorang pom pulang.....cehhh....sedeyh!..nak date lagi...sob3.... nangis sambil nyanyi.. "perpisahan ini selalu terjadi antara dua insan yang bercinta........." sob3...nie kira happy and sad ending laa yer.....ekekekeke.....


said : waiting for second double date.........hihihihihi..:D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOm Share!!...