join lerr dlu terrr......

Kembar Shila Amzah?


Kelantan, 27 April 2012 :  Shila Amzah merupakan antara finalis Anugerah Juara Lagu ke-26 (AJL26) dan berjaya memukau ramai peminat dengan persembahannya . Perjalanan kerjaya Shila Amzah semakin menyerlah setelah Shila menyertai pertandingan Mania yang melibatkan beberapa orang artis popular seperti Stacy,Akim,Jaclyn Victor dan ramai lagi. Shila Amzah blablablablablablablablablabla....uhh,migrain kepala aku nak fikir ayat-ayat yang menarik,tertarik,dabomb bomb neh...macam mana laa wartawan boleh fikir ayat panjang "berjela-jela"  tiap-tiap hari yer?...huh!!.....tak sanggup eden!!

What??...Kembar Shila Amzah ditemui??...Kat mana??...siapa??.. cantik tak??.....penyanyi jugak ke?....fuhhhhhh~~tuu dioo berbakul-bakul soalan......cool eh sayang-sayang sekalian....tak moo kalut-kalut....tak moo...tak moo....okey lah aku pom malas nak cakap banyak-banyak...cakap banyak-banyak kan ada pulak yang masuk MELODI...."Tingkatkan prestasi,kurangkan kontroversi"...belum sempat habis melodi, GALAKSI dah panggil dah "Hati-hati,ada yang memerati"....hak3....tak pasal-pasal aku jadi femes mengalahkan Selena Gomez tuuu...'i,i love u like a love song,baby'....udah-udah,sebelum aku makin merapu meraban.....jom scroll bawah......tapi janji hangpa-hangpa semua tak terkejut noo??......GOOOOO!!!!


DOwn -->
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*






The Comel'test' Shila Amzah...
down lagi... -->
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
The kOya'test' gurl...

down lagi-lagi
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

mata terbeliak,mulut ternganga, tangan bergerak...

Taaaraaaaaaaaaaaa!!!!!

 
sama tak??..sama tak??..sama tak??...sama laa tuuu....



nota budak nipis : kekoyaanku jelas di situ....hak3





1st Contest by Akma , Wany & Mira


Klik banner nooo...:D


Syarat-syarat
  1. Warganegara Malaysia.
  2. WAJIB untuk follow blog Akma , Wany & Mira untuk mengetahui perkembangan selanjutnya.
  3. Klik FOLLOW utk follow blog Akma.
  4. Sila klik iklan yang ada jika ikhlas.

    Jom semak kelayakan wawa :
    1. Ofcourse laa wawa WARGANEGARA Malaysia....
    2.  Done...semua wawa dah follow...
    3. Dah follow...
    4. okep,wawa klik!..ikhlas nie taw....hihihi



Cara untuk sertai
  1. Buat 1 entry tentang contest ni. 
  2. Tajuk entry : 1st Contest by Akma , Wany & Mira
  3. Letak banner contest dan linkkan ke entry ni semula.
  4. Tag 2 orang rakan atau lebih.
  5. Nyatakan id FB dan id Follower dalam entry anda. *id FB adalah nama FB anda manakala id Follower adalah nama yg anda gunakan semasa follow sesebuah blog.
  6. Publish entry dan tinggalkan link entry di ruangan komen. Jika anda dari blog Akma, tinggalkan link di ruangan komen di blog Akma. Jika dari blog Wany, di ruangan komen di blog Wany dan jika dari blog Mira, tinggalkan link di ruangan komen blog Mira. Jangan hantar link entry pada ketiga-tiga blog!



    Cara-cara yang wawa dah buat :
    1. Dah buat...nie laa entry wawa....
    2. Tengok atas sama tak tajuk entry wawa??...sama tak??...sama tak???...hehehe..sama laa tuuuu...
    3. Banner pun dah tertampal kat atas tuuu...
    4. Rakan yang wawa tag :

      PYKA
      WANIE
    5. id fesbuk : Rossazwa Izianti Ramli
      id follower : Wawa Duchess
    6. OKep,wawa taw dari  blog akma..so,wawa tinggalkan link kat kotak komen akma....deal???..hehehe



      Nota budak nipis : Wawa nak hadiah tuuu...hadiah tuu memang menarik,tertarik,kau memang da bom!!...hak3

Contest Awesome Blog By Farain





Syarat Syarat Penyertaan :


-Warganegara Malaysia*WAJIB*

 -Wajib ada blog*WAJIB*
-Follow Twitter Ain *SUNAT*
-Follow Blog Ain *WAJIB*
-Like Fanpage Ain *WAJIB*
-Buat satu entri bertajuk Contest Awesome Blog By Farain *WAJIB*
-Tempek banner GA di entri.Linkkan terus ke blog Ain. *WAJIB*
-Letakkan link post di kotak komen *WAJIB*


Jom semak kelayakan wawa :

- Ofcoz wawa warganegara Malaysia...tengok idung lerr...aik???!!!xder kaitan langsung kih3...
- Done follow blog and like fanpages Ain.
- Taraaaa,nie laa entry yang bertajuk  Contest Awesome Blog By Farain ..
- banner yang kiut miut tuu ade kat atas laa sayang....
-Okeh, dah letak.... 
nota budak nipis : hope dapat laaa hadiah2 dalam GA nie.... 

2nd Butterfly Giveaway by Intan Wandalaara


 Syarat-syarat pernyertaan :

  • Buat entri bertajuk 2nd Butterfly Giveaway by Intan Wandalaara
  • Masukkan Banner diatas dalam entri anda.
  • Follow Blog lily atau masuk blog lily dalam bloglist anda untuk update terkini.
  • Like PAGE lily untuk update terkini. (lily akan sentiasa update dalam page sebab facebook lily sudah fulled)
  • Sila Tolong Follow Blog dan Like Page Sponser ok.
  • Tagkan pada 3 orang rakan blog anda dan beritahu mereka tentang giveaway ini. (nak tag lebih-lebih lagi bagus bertambah meriah lagi.
  • Postkan link Entry yang BETUL diruangan komen.
  • syarat tambahan


    Jom semak kelayakkan wawa :
    • Done,nie laa entry wawa yang bertajuk 2nd Butterfly Giveaway by Intan Wandalaara.
    •  Done,tengok lerr banner kat ats tuu..cantik tak???..cantik tak???...cantik lerr tuuuuu...
    •  Dah follow blog lily. Blog lily pom dah masuk dalam senarai bloglist wawa...check it out!
    •  Dah like,cantik DP lily terrr...
    •  Orang yang wawa nak tag adalah...jengjengjeng :

      - AIDA AHMAD
      - RINA SUFIAN
      - AISYAH HUMAIRA
    •  Done...Lily tengok entry nie taw...wiwiwiwi....
    •  Done untuk syarat tambahan jugak....like page and like picture lily....:)
    •  Wawa pom dah like and follow sponser...winkwinkwink...

      Nota budak nipis : kalau menang GA nie..senyum 7 hari 7 malam berturut-turut laa wawa......Lily,nak hadiah tuu dear....please....:D

"First MS ZAYYAD Giveaway"

 


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN:-
1.MESTILAH ADA BLOG
2. MESTILAH BERADA DI MALAYSIA
3. FOLLOW BLOG MS ZAYYAD DAN LIKE PAGE FB MS ZAYYAD (tgk kt belah kiri di sidebar blog ini)
4. COPY BANNER/GAMBAR DIATAS,PASTE BANNER DAN LINK ENTRY INI DI SIDE BAR DAN ENTRY DI BLOG
5. BUAT SATU ENTRY TENTANG MS ZAYYAD GIVEAWAY DI BLOG ANDA
6. TINGGALKAN LINK ENTRY ANDA PADA KOMEN GIVEAWAY INI EA... 
7. TAG 5 ORG RAKAN BLOGGER ANDA YANG LAIN.(PERLU DINYATAKAN DALAM ENTRY)
8. TARIKH TUTUP=30 APRIL 2012
9. tu je syarat2nye  =D

JOm tengok wawa boleh lepas tak syarat-syarat penyertaan GA nie...

1. Wawa ada blog..jemput2 lerr singgah blog wawa,yer?...wiwiwiw
2. Iyupz...wawa sedang berada di Malaysia...hihihihihihi
3. Done!!
4.  Done jugak!
5. Taaaraaaaaaa,nie laa entry wawa....
6. Okep,bos...hehehehe
7. Wawa tag :


8. Wawa join 21/4/2012..so,sempat lagi..wink3
9. terima kasih...syarat yang sangat simple....

Nak taw apa yang best tentang GiveAway nie??...
Check it out!!

"SEMUA peserta yg join event ini akan dapat hadiah dri pihak kami.....dan ada cabutan bertuah juga utk 10 nombor bertuah"
 
*kepada PENG"LIKE" page ( MS Zayyad ) yg bertuah juga akan menerima HADIAH MISTERI dri kami!!!! jadi rebut lah peluang keemasan ini beramai2!!


so,apa lagi ..jom laa join wawa..wink3..

nota budak nipis : confirm wawa dapat nie....wiwiwiwiw.....

Giveaway Herba Tihara


Assalamualaikum......hyep peeps!!....wawa join Giveaway...Jom join wawa... =)




klik sini...


                                      Syarat-syarat penyertaan:

-mestilah follower blog ini 
-beralamat di Malaysia
-buat entry simple bertajuk  Giveaway Herba Tihara
-copy banner GA dan linkback ke entry ini
-tinggalkan url entry di kotak komen.



Wawa punya syarat-syarat penyertaan :

- Wawa doh follow blog Herba Tihara
- Wawa warganegara Malaysia..wiiiiiii~
-tadaaaaa,nie laa entry wawa...
- Done!
- Done jugak!

 Hadiah-hadiah untuk 9 orang pemenang:

1. handphone casing strawberry
2. 1 sticky post review blog 48 jam
3. 1 sachet wangian teh hijau
4. 1 sachet wangian lavender
5. 1 keychain strawberry
6. 1 crochet card 
7. 3 blog pilihan entry

Best woo hadiah dia wa cakap lu!!... moh ler join terr....nak join klik sini..

nota budak nipis : Nak hadiah nombor 1 tuu,please.....i begging u..... kalau  tak dapat wawa majok 2 minit!!..



"SEGMEN: BLOG PILIHAN ZAMANI 84"

 http://2.bp.blogspot.com/-XFgehbqLZhU/T40D5bhJlrI/AAAAAAAAKRA/fIEKZmJvOAM/s1600/SEGMENZAM84II.jpg



Assalamualaikum...hyep peeps.....wawa join segmen blog pilihan Zamani84 ... nak tau ape yang best tentang segmen nie?? .... jeng3....scroll bawah yer sayang.....:)

                                                                               *
                                                                               *
                                                                               *
                                                                               *
                                                                               *
                                                                               *
                                                                               *
                                                                               *
                                                                               *
                                                                               *
                                                                               *

"Zam akan pilih 5 blog sebagai BLOG PILIHAN ZAMANI 84 & promosikannya secara esklusif selama seminggu bagi setiap sebuah blog di dalam satu entri STICKY POST (Macam blog Mr. E'raz Fadli yang Zam tampilkan di atas). Selain itu, Zam akan masukkan kelima2 buah blog itu dalam bloglist Zam sampai bila2!.."

Woooo,menarik tuuuu......so,apa lagi jom join segmen nie dengan wawa.... kalau korang nak join segmen nie korang boleh klik sini ..

nota budak nipis : nak sangat2 jadi BLOG PILIHAN ZAMANI84..pray for me peeps...

Segmen : Signature by Putry

http://4.bp.blogspot.com/-gCRkyEoGO0g/T5AULyvHv0I/AAAAAAAABi0/hEmWrcdKhgI/s1600/segmen+signature+by+putry.png
klik sini untuk join.. :P

1. Like Page putry
2. Follow blog putry
3. Buat tajuk entry Segmen : Signature by Putry
4. Tampal banner diatas di entry korang
5. Sertakan nama panggilan di blog korang dan warna kesukaan korang..
6. Tinggalkan link entry korang diruangan komen ni tau....

1. Done!
2. Done!
3. Done jugak!
4. Done lagi!
5. Wawa Duchess..wawa suka warna pink..wiwiwiwiwi
6. Okep,selesai....





nota budak nipis : Putry,wawa nak tuuu please!!!

Tips : Cara-cara Menangani Putus Cinta

Assalamualaikum....hyep peeps....
guess what?...minggu nie jadual aku full giler kot...nak menghupdet blog pom tak sempat....tengok laaa blog aku yang dah bersawang bagai nie....aduuiiiiiiiiiiiii...cuti semester nie,aku hias kau chantek2 yer cixx blogku yang tOmey...ololololo,tOmeyy-tOmeyy....ahakz!

Korang pernah bercinta tak???Korang pernah putus cinta tak??....confirm laa korang pernah,kan??.....sekarang nie budak darjah satu pun dah pandai bercinta tau...xpercaya??...aku ade bukti taw.....scrool bawah yer peeps....

1
2
3
4
5

taaaraaaaaaa!!!!!!....
Haaa,amekk ko!!.....
kalah kak jah kita....ekekeke...


Hey,peeps....masa aku mengonlinekan diri kat facebook pagi tadi...aku ada laa terbaca satu status nie...
status orang yang baru putus cinta.....sadis yang amat kot.......
check it out!!!!!





CARA MENANGANI PUTUS CINTA


1. Pujuk hati kau yang kecewa tuuu...
- Sebelum korang putus cinta....korang mesti bahagia giler kan dengan ex bf/gf korang tuuu....kalau dorang majuk,korang pujuk macam mana??.....okeh,apa kata korang guna cara tuu untuk pujuk hati korang yang tengah sentap bagai tuuu.....something like this...

"hati2,xmoo laa sedih2...nanti aku carikan pasangan yang lebih baik untuk kau,yer??..alaaa,uchuk2"

2.  Berhenti fikirkan ex bf/gf korang tuuu....
- Okep....maybe sangat susah untuk melupakan ex korang tuu,kan??....so, apa kata korang buat something yang boleh tolong korang lupakan ex korang tuuu...korang pegi laa hang out dengan kawan-kawan korang....mengikut kajian secara rambang yang aku buat....88% manusia akan melupakan masalah mereka apabila bersama-sama dengan kawan-kawan dorang...tapi korang kena pastikan kawan-kawan yang akan bersama korang tuu akan buat korang gembira bukannya buat korang semakin down,down,down.....beware!!!

3. Jangan terus melayan perasaan...
- haaa,nie langkah yang paling penting dalam bab nie....lupakan ex korang yang curang dengan korang tuu......stop thinking about them.....bagi membantu korang berhenti melayan perasaan korang yang sedih giler-gilerr tuuu,korang mesti buang semua barang or whatever yang ada kaitan dengan ex korang tuuu......

4.  Cari seseorang...
- haaa,korang dah single,kan3??...apa lagi find a new one,beb!!!...cari yang sejuta kali ganda lebih baik dari ex bf/gf korang tuuu....suruh laa kawan-kawan korang carikan kawan-kawan dorang untuk korang tuuu....ekekeke....lagipun yang baru memang lebih baik dari yang lama,kan???....

"sekiranya kamu kehilangan orang yang kamu sayang,jangan bersedih kerana ALLAH mahu mengurniakan kamu orang yang lebih baik"

5. Buat dia menyesal kehilangan korang...
- copp!!...nie bukan sistem balas-membalas dendam,okey??....nie sistem baikk punyeeerr.....ahakzz!!.....buat ex bf/gf korang menyesal ...contonya korang up-to-date kan diri korang...kalau dulu korang tak pandai bergaya,korang bergaya laaa...kalau dulu korang tak romantik,korang berubah laa jadi romantik, dan lain-lain laa........do the change, be the best!!!....

okep,thats all!!!......aku pom dah tak ada idea.....esok aku ada test...aku nak study,study and study.....daaaaaaaa,gud luck my buddies!!!.......hope tips aku berkesan laa,kan3??.....kih3



nota budak nipis : Mr Dukes pom berubah untuk aku.....so, i'll make sure Mr Dukes                                       happy with me....no cheating,no lying just love...                                                                    keep love,peeps!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOm Share!!...