join lerr dlu terrr......

Boutique yang GOJES

Hai kawan-kawan.....
my sister and me ade wat perniagaan sikit-sikit...angan-angan nak jadi businesswomen....ngehngehngeh....kalau tak sia-sia je laa we ambik diploma in business study,kan?....
we memang suka sangat-sangat niaga tapi before this terlalu banyak halangan ...after we discuss with our supplier-supplier then finally we got our own boutique.....yeah!!!!!!!!!.......nanti korang free jemput laa singgah yer...murah-murah jep then super duper cantik,elegant,gorgeous, and seangkatan dengannya laaa...... check check check it out peepsss........





mesti korang tertanya-tanya kan kenapa nama butik aku 'RR Boutique' ?... then meh aku bagitau.... reason dia mudah je.. sebab nama aku ROSSAZWA IZIANTI BINTI RAMLI so RR mean ROSSAZWA RAMLI......tapi tadi aku bagitau bisnes nim aku buat dgn aku punyer kakak,kan?.... xyah susah susah nak fikir.... nama kakak aku ROSSHAFINI RAMLI so still RR kan?...so thats why laa nama butik aku 'RR Boutique'.....

hehehehe...nie kira business aku punya family laa sebab nama family aku  RR....hehehehe...xcaye?...lets see it!!

Along - Hasmawira Ramli  (along anak sulong mybe time nim xtimbul idea nak buat RR kot.....
Angah- Rozaimi  Ramli
Achik- Rozairie Ramli
Alang- Roslizawati  Ramli
Ateh- Rosshafini  Ramli
Adik- Rossazwa Izianti Ramli (me special kes nama me dua...ngehngehngeh..bongsu katakan)

kalau korang berminat boleh klik sini RR BOUTIQUE ....

notabudaknipis : nanti nama anak anak saya nak buat macam nie jugak laa...heeee...

Eh,dah kahwin?

Assalamualaikum....hye peeps..muah!...a kiss for u!!...

"Eh,dah kahwin?"... hahahahaha.....terguling guling aku dengan future husband aku gelak bila pompuan pompuan kat sebuah pasaraya nim kepoh pasal kami....hahahaha....what the hell!!!..opsss, future husband i marah sebut cenggitu.....potong potong...hahahaha....tuu laa lain kali jangan suka suka hati kepoh pasal kami hokeyyy...dushdushdush....


Tapi kan tapi kan...kami heran laa ..kemana kami pergi confirm kami akan jadi perhatian...eh,perasan!!.....hahahaha....perasan ke tak tuu entah laa tapi aku dengan future husband aku selalu cakap sal benda nim... memang sangat sangat noticed!....sampai aku dah naik tak selesa dah ...jalan pom dah macam cover cover gitu...hahahaha....kadang kadang tuu saja je aku buat gedik....tengok macam pelik jep..ape yang pelik ntah!...aisshhh,tak faham aku?....ke kami yang terlebih perasan nim? tapi benda nim bukan skali dua tapi dah berkali-kali sampai dah tak heran....tapi yang best tiap kali situasi camnie...kami selalu borak cenggini....

Mr Dukes : "syg,perasan x dorang tengok kita."
**me pandang kiri kanan
Me : " ha'ah laa yg..nape erk?"
Mr Dukes : " sebab saya ensem kot ."
Me : " wekkkk,perasan! sebab saya cantik laaa" terus wat muka comel..
Mr Dukes : " olololo....mesti dia kata untung laa awak,dah laa cantik pastu dapat pakwe ensem."
me gelak then cakap...
Me : " hahahaha,kan?...."
Mr Dukes buat muka kiut miut then gelak sama-sama.....hahahaha....

nie bukan muka kiut daku hokey...nim muka woot wooott...hahahaha....


Yang paling kelakar....masa date hari tuu...abang mr dukes mintak tolong belikan pampers untuk auni yayang...then, kami pom jalan sesama then semua orang tengok as usual laa kan?... kami yang kesana semata mata untuk beli pampers tuu terus ke tempat pampers then ambik pampers then bayar then terdengar dengar someone cakap " laaa,dah kahwin." mr dukes pandang aku dan cakap " dengar x?" aku angguk angguk bagaikan burung belatuk then kami gelak sama- sama lagi...hahahaha..kelakar laa korang!...


aku dan future husband...


So,bagi me'real'kan yang kami dah kahwin nim...date haritu terus bawak budak comey yang banyak cakap nim Auni namanya date sesama...hahahaha....so kami bawak laa budak mulut banyak nim ke pasaraya tuuu...belikan dia coklat , minuman dan etc kami memborong barang-barang disitu bagaikan sebuah keluarga bahagia.....hahahaha..ko hader?..lepas keluar terus gelak ngan mr dukes sebab mr dukes cakap orang tengok kami.....me memang dah tak perasan sebab dah terlebih layan budak mulut banyak tuuuu...hahahahahaha....memang best giler kot wat macam tuu...hahahaha....

me ngan budak comey dan banyak mulut nim...

u tengok i,i tengok u..muahh!

ayoyoyoyo...nasib baik perot i slim gilerrr...ngehngehngeh....

then kami bawak budak mulut banyak pegi playground a.k.a taman permainan.....first sampai kat sana kami split....aku dan auni pegi taman then mr dukes jumpa kawan dia....biasanya family family yang bawak anak jenjalan petang petang kat situ....masa sampai kat sana mak cik mak cik kat situ buat dek je ngan aku...cuma gadis gadis yang tengok aku mungkin kenal or whatever sebab aku tak sempat nak tengok dorang balik sebab budak comel nim nak aku layan dia jep...hahaha.....after mr dukes sampai kat situ banyak mata dah tertumpu kat kami...ohmyALLAHohmyALLAHohmyALLAH....kenapa? kenapa? kenapa?.... masa dok men jongkang jongkit tuu...me duduk ngan auni then mr dukes dok sengsorang...
then mak cik tuu cakap..

"mak kurus macam mana nak bergerak.."

me buat muka pelik then pandang mr dukes....dia buat 'dek' jep.....lepas pindah tempat lain..me tanya mr dukes..

" dengar x mak cik tuu cakap ape?"...

mr dukes cakap
 " dengar,dia cakap mak kurus macam mana nak bergerak."

then kami gelak lagi dan lagi...hahahaha...masa kat sana memang mr dukes and me layan Auni macam layan anak sendiri.....pastu dah ramai sangat yang tengok..aku dah tak selesa then teros ajak mr dukes balik...

me tetibe nak jadi budak budak balik...hahahaha..

Mr dukes ngan Auni comey....
Me dengan Auni buchuk!

Kami bertiga jadi tiga budak hitam!...hahahaha...



Adik,kakak,abang,pak cik, mak cik ....saya belom kahwin laa saya muda lagi...I am 21 years old okey.....muda lagi.....takkan anak dah 5 years old kot,,,,aisshhhh.....xmoo laa jadi mak mak lagi...hahahaha....tapi best jugak,kan?... Mr dukes jom kahwin!...hahahahahaha...

Notabudaknipis : nak kahwin laa kalo camnie,boley?

Saya dapat nie!

hye my dearest...long time long see ... really miss u all... terlampau sibuk dengan life yang sangat-sangat menceriakan....ceeittt, cakap macam xde masalah jep.... ngeh3... apedehal...life aku suka hati aku laa...ngehngehngeh....

 dah lama xhupdate blog nim macam macam cerita aku rasa nak tulis....hurrrmmm....aku nak citer yang mana dulu erk?....think!think!think!...yeah,got it... how about my birthday?.... yeahhh!.... macam yang korang taw, birthday aku untuk tahun nie jatuh pada ahad iaitu pada 2 jun 2013... tahun nie aku dapat banyak sangat-sangat hadiah.....okey aku cerita satu-satu yer agar post aku nim nampak tersusun macam aku tuan dia yang sangat tersusun..hahahahaha..yakkk adoooo jeeee....

First, aku dapat hadiah birthday from my beloved super duper parents....heheheeh...guesss what?....aku dapat something yang aku memang sangat-sangat nak.... i mean mende nim dah lama aku mintak from mama sbb kakak-kakak aku sumer ade mende nim...actually family aku memang xboleh kalau sorang xde sorang ade....faham x?..hahaha...maksud aku..kalau aku ada,kakak- kakak aku mesti ade..kalau kakak-kakak aku ada aku pom mesti kena ada laa...bru adil,kan kan kan?...hahahahah...contohnya,tuu dia macam buat karangan dah nim siapa ade contoh bagai kalau cikgu aku baca confirm aku dapat A+++++ ....hahahaha....okey okey okey...contohnya...gelang tangan emas.... setiap sorang dari kami akan ade..tu sumer mama ngan ayah beli sbb masa tuu masing-masing xkerja lagi ...hahaha...so sekarang sumer dah kerja except aku..huh,nasib laa jadi ank bongsu...so yang dah kerja-kerja tu sumer beli menda nim..then aku cakap kat mama...aku nak benda tu jugak nak jugak nak jugak..... so,finally i got it!....eh,nak taw aper?....jommmm scroll bawahhh....yeahhhh...tenkiu mama,tenkiu ayah...me love you so much! muaahhhh ! :-*



Second, aku dapat hadiah daripada my lovely friend ...ngehngehngeh....yang nim aku sendiri yang pilih...huahuahua.....after a few day my birthday,she ask me to go out.....aku pom keluar laa dengan bestie aku nim...eh, lupa pulak nak bagitaw nama dia..hahahaha..my bestie name is Nur Syaqila Mastura (kila) ....dia dah kerja ,dia kerja kat Damansara....harit.u kebetulan dia balik dan dia janji nak bagi aku hadiah....so,sbb tuu laa dia ajak aku keluar dengan dia...then,she ask me, what i want?... aklu pom ape lagi pusing satu kedai sebab nak cari hadiah yang terbaik..haahahahaha..... lastly, aku nampak benda nim yang sangat cute di mataku...walaupun sesetengah orang cakap tak elok ada mende nim nanti malaikat xmasuk rumah....so, i google2 fakta tuu...then ada satu fakta tuu yang menyatakan xape ade mende nie janji jangan jadikan dia sebagai hiasan.....its mean, kalau kita gunakan menda tuu untuk pelok tido or whatever its okey tapi jangan jadikan hiasan untuk cantikkan bilik or rumah..faham?...hehehehehe...so, dalam banyak-banyak mende cute tuuu aku paling berkenan dekat yang nie sbb dia comey macam aku,...hahahaha....jum tengok ape aku dapat,....sukanya sukanya sukanya..... tenkiu kila sayam.... :)
 
Nama Penuh : Tory comey Lotey
Nama Manja : Oyiee
Umur : 16 hari
Gender : Female




Lastly, aku dapat hadiah daripada my only one,my lover and future hubby...InshaALLAH aminnn... aku dapat menda yang aku memang sangat-sangat nak jugak sbb koleksi menda nim masih kurang lagi dalam almari aku...huahuahua..nama pom pompuan..memang xsah laa kalau xpenuh almari,kan?...heheheheh... aku memang dah selalu gedik gedik mintak dia belikan ....sebab bagi aku dia lagi tau pasal mende-mende nim sumer berbanding aku...hahaha...dia tukang pilih dan selebihnya aku laa yang jadi  tukang cakap yes or no .....hahaha....masa bergayut tuu, aku tanya laa dia da beli blom?....then dia cakap dia dah beli...so,i tanya beli yang macam mana...then dia cakap "sling tuttt" tuuttt tuuu sbb xboley cakap lagi...hahahaha...i pom memang mengamok sakan laa cakap tak nak tak nak tak nak..huargghh gedikkk...hahahahaha...apedehal...pakwe aku suka hati aku laa...hahahaha...then masa dia balik then kami jumpa tuu dia pom bagi laa mende nim...weyyy comeyyy weeyyy...weyy cute weyyy...weyyy aku suka weyy......hahaahahaha...memang excited giler laa...mekaseh sayang....me love you.....me teeetttt u.....hahahahaha.....nak tengok nak tengok?....tadaaaa....




by the way,thanks to all of u....i am very appreciate that......me love u all..... muahhhhh!!... :-*
eh,banyak lagi yang saya dapat tapi tuu sumer tergantung sebab tuu sumer datang dari jauhhhhhh.....hehehe...nanti aku dapat yang lain-lain aku hupdate lagi okey...... hehehehe... hepi hepi hepi...

Notabudaknipis : thanks sayam-sayamku.....next year bagi lagi okey?..hahahaha

What's happen on 13/03/13 ?

hye,peeps... dah terlalu lama aku tak menghiraukan miss blog ku ini....sesungguhnya aku sungguh merindui mu sayang...ekekeke....tak moo majok2,okey?... tuan empuya dirimu ini terlalu sibuk....tapi disebabkan hari ini hari yang sangat special, tuanmu ini sanggup meninggalkan ke-buzy-an nya itu semata-mata untuk menghupdate blog kesayangannya ini....hahaha...merapu meraban.....ekekeke... :P

Gambar hiasan semata-mata....hahahaha


What's happen on 13/03/2013?? ... guess what??..tarikh nie adalah tarikh lahir Mr Dukes yang ke 21...ekekeke...Mr Dukes saya dah tua...hahaha...Dah boleh panggil pak chik dukes nie....tapi birthday Mr Dukes tahun nie sangat menyedihkan bagi aku sebab Mr Dukes duduk nun jauuuuuuuuuuhhhh disana....sobsobsob....xleh celebrate sama-sama...."sayang nak celebrate bufday awk..balik laa balik laa.."sobsobsob..nangis lagi.... :'( .... By the way, duduk jauh-jauh pun tak kan pernah menghalang aku untuk 'kejut'  kan Mr Dukes aku nie.. bak kata pepatah.. "Nak seribu daya, Tak nak seribu Dalih."...

Kejutan Birthday Mr Dukes nie aku dah rancang sejak bebrapa bulan yang lalu.....hahaha...macam biasa kejutan mesti lah kena perfect!...macam yang sebelum nie...Nak baca sambutan harijadi sebelum nie boleh pegiI SINI...kalau tak rancang betul-betul nanti aku yang terkejut pulak...kang haruu...ekekeke...untuk menjayakan kejutan nie aku telah berkomplot dengan  kawan yang sangat awesome.... antara watak-watak dalam drama kejutan Mr Dukes ini adalah jengjengjeng... watak utama mestila aku,kan??..hahaha..gila nak jadi heroin....ade aku kesah?...drama aku muka aku....hahahaha....watak pembantu Syakila a.k.a Gotcha syakila pinky,...ekekeke...actually, Syakila watak yang paling penting dalam drama nie tapi disebabkan aku heroinnya aku laa yang lagi penting,kan??...hahahaha...
My beloved friend a.k.a Gotcha Syaqila Pinky a.k.a watak pembantu dalam 'Drama Kejutan Mr Dukes' hahahaha....


Seminggu sebelum bufday Mr Dukes boleh dikatakan tiap-tiap malam aku bergayut ngan syakila...berpuluh-puluh ringgit jugak laa kredit yang dihabiskan.... rancang punya rancang, merancang dan dirancang...... tiba laa hari yang ditunggu-tunggu... jengjengjeng..... tepat jam 12 malam aku pom bergayut dengan Mr Dukes macam biasa...then, aku bagitahu dia " sayang,saya minta tolong kawan saya belikan handbag,nanti esok dia hantarkan tempat kerja awk." dengan confidentnya aku menyusun ayat mengikut rancangan... ..tapi dengan confident jugak Mr Dukes marahkan aku...dia cakap dia buzy xboleh... sobsobsob....nanges kuat-kuat sebab kena marah dengan Mr Dukes...tapi disebabkan rancanganku ini...ku paksa jugak Mr Dukes aku pegi ambik 'handbag' tuuu dengan kawan aku.....tapi Mr Dukes cakap tengok dulu macam mana ....dia tak janji...adoooiiiii...geram je aku nak hempok kepala Mr Dukes aku yang ngek,senget,bongek, dan ngek-ngek yang lain......aku dengan syakila dah memang risau yang amat-amat...jangan laa xjadi, banyak dah kami habiskan duit nim semata-mata demi drama nie......ekekeke

keesokan harinya,iaitu bersamaan 13/03/2013.... Mr Dukes bagi persetujuan untuk jumpa kila...yesyesyesyes...yayayayayayayayay...gumbiranya hati... ALLAH je yang tahu.....cepat-cepat call Kila suruh dia pegi sana....then, dorang janji nak jumpa kat suatu tempat yang ak dah lupa namanya ape...then,jumpa-jumpa... Kila bagi laa Kek secret recepi tuu besertakan kad ucapan yang tulus ikhlas dari diriku untuk kekasih hatiku..... Supriseeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!........hahahaha....

Taaaraaaa.... kek  untuk orang yang saya sayang...yang penting saya ikhlas dan berusaha untuk menggumbirakan hati orang yang saya sayang........


Thanks a lot to my beloved friend Syakila...... ingat janji kita... "Just wish,i will fulfill"...
to my Mr Dukes, happy birthday sayang...... i love u so much.. i will always by your side....hope your dream come true...and i wish u willl be my hero till the end.. :D

Nota budak nipis : jarak takkan menguji sebuah cinta selagi berpegang kepada janji untuk setia dan selagi tunggak kepercayaan masih teguh.. "nak menggembirakan yang tersayang,jarak bukanlah satu ukuran,nak seribu daya xnak seribu dalih....".. :D

Azam baru,Tahun baru, Dunia baru

HAPPY NEW YEAR!!!

Even wawa buat post nie selepas beberapa hari di tahun baru tapi  kehangatan tahun baru tuu still terasa lagi,kan kan kan? So,apa azam baru korang? Yang last punya dah terlaksana ke belum? Kalau belum hangpa jangan dok perasan nak buat azam baru laa,kan?..tunaikan aje azam lama korang tuu. Cehhh,suka-suka hati je tanya azam orang,tuan punya badan punya azam pom xtaw camner....hakhakhak....






Yang kat atas nim adalah azam yang aku buat untuk last year,hukhukhuk. Susah jugak laa untuk mencapai azam-azam nie sebab semua memerlukan duit.OhMyMoney!

Azam aku yang utama nak miliki handphone baru sebab sebelum nie aku pakai handphone yang functionnya dah tak relevan untuk remaja zaman sekarang. Dulu aku pakai telefon Sony Ericson W660i, sekarang telefon nie aku pas kat achik aku, daripada buang baik menderma kat orang,kan? So, sekarang aku pakai telefon yang tak la secanggih mana tapi sesuai laa untuk remaja yang tak ada sumber pendapatan macam aku nie. hukhukhuk. Now, ak pakai telefon Samsung Galaxy Ace . Peewiiittttttttttttttt. Aku beli pakai duit ptptn aku beb. Terpaksa laa berlapar untuk beberapa bulan demi handphone yang tak berapa nak mahal nim. Mahal xmahal makan jugak RM700. Huh!





handphone lama aku!



This is my new handphone. Great!


















Azam yang kedua pulak nak ambil lesen kereta. So,pada 19/09/2012 aku telah memiliki lesen kereta. OOyeaaahhh!!! Yang paling menggembirakan lesen yang aku ambil 100% ditaja. Korang ada? Hakhakhak. Orang yang menaja aku adalah kakak kesayangan aku a.k.a ateh . Dia dah belanjakan RMXXXX jugak laa  untuk aku. Thanks a lot ateh, sayang kamu!



Lesen saya. Abaikan gambar saya yang tak cantik tu!


Yang terakhir, aku cakap aku nak result gempak,kan? How should i tell you? Result aku untuk semester 4 masih belum keluar. So, aku still tak tahu samada azam aku yang tuu tercapai ke tak, hope tercapai laa,kan? Pray for me,guys! Conclusionnya, 90% azam aku untuk tahun 2012 telah tercapai. Hope azam aku yang akan datang akan terus tercapai dan tercapai. Yeahh!!...

2013 punya wishlist. Hope tercapai jugak!


Nota budak Nipis : Tanpa kemahuan, kejayaan tak akan mampu dikecapi. LOL!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOm Share!!...