join lerr dlu terrr......

Boutique yang GOJES

Hai kawan-kawan.....
my sister and me ade wat perniagaan sikit-sikit...angan-angan nak jadi businesswomen....ngehngehngeh....kalau tak sia-sia je laa we ambik diploma in business study,kan?....
we memang suka sangat-sangat niaga tapi before this terlalu banyak halangan ...after we discuss with our supplier-supplier then finally we got our own boutique.....yeah!!!!!!!!!.......nanti korang free jemput laa singgah yer...murah-murah jep then super duper cantik,elegant,gorgeous, and seangkatan dengannya laaa...... check check check it out peepsss........





mesti korang tertanya-tanya kan kenapa nama butik aku 'RR Boutique' ?... then meh aku bagitau.... reason dia mudah je.. sebab nama aku ROSSAZWA IZIANTI BINTI RAMLI so RR mean ROSSAZWA RAMLI......tapi tadi aku bagitau bisnes nim aku buat dgn aku punyer kakak,kan?.... xyah susah susah nak fikir.... nama kakak aku ROSSHAFINI RAMLI so still RR kan?...so thats why laa nama butik aku 'RR Boutique'.....

hehehehe...nie kira business aku punya family laa sebab nama family aku  RR....hehehehe...xcaye?...lets see it!!

Along - Hasmawira Ramli  (along anak sulong mybe time nim xtimbul idea nak buat RR kot.....
Angah- Rozaimi  Ramli
Achik- Rozairie Ramli
Alang- Roslizawati  Ramli
Ateh- Rosshafini  Ramli
Adik- Rossazwa Izianti Ramli (me special kes nama me dua...ngehngehngeh..bongsu katakan)

kalau korang berminat boleh klik sini RR BOUTIQUE ....

notabudaknipis : nanti nama anak anak saya nak buat macam nie jugak laa...heeee...

Eh,dah kahwin?

Assalamualaikum....hye peeps..muah!...a kiss for u!!...

"Eh,dah kahwin?"... hahahahaha.....terguling guling aku dengan future husband aku gelak bila pompuan pompuan kat sebuah pasaraya nim kepoh pasal kami....hahahaha....what the hell!!!..opsss, future husband i marah sebut cenggitu.....potong potong...hahahaha....tuu laa lain kali jangan suka suka hati kepoh pasal kami hokeyyy...dushdushdush....


Tapi kan tapi kan...kami heran laa ..kemana kami pergi confirm kami akan jadi perhatian...eh,perasan!!.....hahahaha....perasan ke tak tuu entah laa tapi aku dengan future husband aku selalu cakap sal benda nim... memang sangat sangat noticed!....sampai aku dah naik tak selesa dah ...jalan pom dah macam cover cover gitu...hahahaha....kadang kadang tuu saja je aku buat gedik....tengok macam pelik jep..ape yang pelik ntah!...aisshhh,tak faham aku?....ke kami yang terlebih perasan nim? tapi benda nim bukan skali dua tapi dah berkali-kali sampai dah tak heran....tapi yang best tiap kali situasi camnie...kami selalu borak cenggini....

Mr Dukes : "syg,perasan x dorang tengok kita."
**me pandang kiri kanan
Me : " ha'ah laa yg..nape erk?"
Mr Dukes : " sebab saya ensem kot ."
Me : " wekkkk,perasan! sebab saya cantik laaa" terus wat muka comel..
Mr Dukes : " olololo....mesti dia kata untung laa awak,dah laa cantik pastu dapat pakwe ensem."
me gelak then cakap...
Me : " hahahaha,kan?...."
Mr Dukes buat muka kiut miut then gelak sama-sama.....hahahaha....

nie bukan muka kiut daku hokey...nim muka woot wooott...hahahaha....


Yang paling kelakar....masa date hari tuu...abang mr dukes mintak tolong belikan pampers untuk auni yayang...then, kami pom jalan sesama then semua orang tengok as usual laa kan?... kami yang kesana semata mata untuk beli pampers tuu terus ke tempat pampers then ambik pampers then bayar then terdengar dengar someone cakap " laaa,dah kahwin." mr dukes pandang aku dan cakap " dengar x?" aku angguk angguk bagaikan burung belatuk then kami gelak sama- sama lagi...hahahaha..kelakar laa korang!...


aku dan future husband...


So,bagi me'real'kan yang kami dah kahwin nim...date haritu terus bawak budak comey yang banyak cakap nim Auni namanya date sesama...hahahaha....so kami bawak laa budak mulut banyak nim ke pasaraya tuuu...belikan dia coklat , minuman dan etc kami memborong barang-barang disitu bagaikan sebuah keluarga bahagia.....hahahaha..ko hader?..lepas keluar terus gelak ngan mr dukes sebab mr dukes cakap orang tengok kami.....me memang dah tak perasan sebab dah terlebih layan budak mulut banyak tuuuu...hahahahahaha....memang best giler kot wat macam tuu...hahahaha....

me ngan budak comey dan banyak mulut nim...

u tengok i,i tengok u..muahh!

ayoyoyoyo...nasib baik perot i slim gilerrr...ngehngehngeh....

then kami bawak budak mulut banyak pegi playground a.k.a taman permainan.....first sampai kat sana kami split....aku dan auni pegi taman then mr dukes jumpa kawan dia....biasanya family family yang bawak anak jenjalan petang petang kat situ....masa sampai kat sana mak cik mak cik kat situ buat dek je ngan aku...cuma gadis gadis yang tengok aku mungkin kenal or whatever sebab aku tak sempat nak tengok dorang balik sebab budak comel nim nak aku layan dia jep...hahaha.....after mr dukes sampai kat situ banyak mata dah tertumpu kat kami...ohmyALLAHohmyALLAHohmyALLAH....kenapa? kenapa? kenapa?.... masa dok men jongkang jongkit tuu...me duduk ngan auni then mr dukes dok sengsorang...
then mak cik tuu cakap..

"mak kurus macam mana nak bergerak.."

me buat muka pelik then pandang mr dukes....dia buat 'dek' jep.....lepas pindah tempat lain..me tanya mr dukes..

" dengar x mak cik tuu cakap ape?"...

mr dukes cakap
 " dengar,dia cakap mak kurus macam mana nak bergerak."

then kami gelak lagi dan lagi...hahahaha...masa kat sana memang mr dukes and me layan Auni macam layan anak sendiri.....pastu dah ramai sangat yang tengok..aku dah tak selesa then teros ajak mr dukes balik...

me tetibe nak jadi budak budak balik...hahahaha..

Mr dukes ngan Auni comey....
Me dengan Auni buchuk!

Kami bertiga jadi tiga budak hitam!...hahahaha...



Adik,kakak,abang,pak cik, mak cik ....saya belom kahwin laa saya muda lagi...I am 21 years old okey.....muda lagi.....takkan anak dah 5 years old kot,,,,aisshhhh.....xmoo laa jadi mak mak lagi...hahahaha....tapi best jugak,kan?... Mr dukes jom kahwin!...hahahahahaha...

Notabudaknipis : nak kahwin laa kalo camnie,boley?

Saya dapat nie!

hye my dearest...long time long see ... really miss u all... terlampau sibuk dengan life yang sangat-sangat menceriakan....ceeittt, cakap macam xde masalah jep.... ngeh3... apedehal...life aku suka hati aku laa...ngehngehngeh....

 dah lama xhupdate blog nim macam macam cerita aku rasa nak tulis....hurrrmmm....aku nak citer yang mana dulu erk?....think!think!think!...yeah,got it... how about my birthday?.... yeahhh!.... macam yang korang taw, birthday aku untuk tahun nie jatuh pada ahad iaitu pada 2 jun 2013... tahun nie aku dapat banyak sangat-sangat hadiah.....okey aku cerita satu-satu yer agar post aku nim nampak tersusun macam aku tuan dia yang sangat tersusun..hahahahaha..yakkk adoooo jeeee....

First, aku dapat hadiah birthday from my beloved super duper parents....heheheeh...guesss what?....aku dapat something yang aku memang sangat-sangat nak.... i mean mende nim dah lama aku mintak from mama sbb kakak-kakak aku sumer ade mende nim...actually family aku memang xboleh kalau sorang xde sorang ade....faham x?..hahaha...maksud aku..kalau aku ada,kakak- kakak aku mesti ade..kalau kakak-kakak aku ada aku pom mesti kena ada laa...bru adil,kan kan kan?...hahahahah...contohnya,tuu dia macam buat karangan dah nim siapa ade contoh bagai kalau cikgu aku baca confirm aku dapat A+++++ ....hahahaha....okey okey okey...contohnya...gelang tangan emas.... setiap sorang dari kami akan ade..tu sumer mama ngan ayah beli sbb masa tuu masing-masing xkerja lagi ...hahaha...so sekarang sumer dah kerja except aku..huh,nasib laa jadi ank bongsu...so yang dah kerja-kerja tu sumer beli menda nim..then aku cakap kat mama...aku nak benda tu jugak nak jugak nak jugak..... so,finally i got it!....eh,nak taw aper?....jommmm scroll bawahhh....yeahhhh...tenkiu mama,tenkiu ayah...me love you so much! muaahhhh ! :-*



Second, aku dapat hadiah daripada my lovely friend ...ngehngehngeh....yang nim aku sendiri yang pilih...huahuahua.....after a few day my birthday,she ask me to go out.....aku pom keluar laa dengan bestie aku nim...eh, lupa pulak nak bagitaw nama dia..hahahaha..my bestie name is Nur Syaqila Mastura (kila) ....dia dah kerja ,dia kerja kat Damansara....harit.u kebetulan dia balik dan dia janji nak bagi aku hadiah....so,sbb tuu laa dia ajak aku keluar dengan dia...then,she ask me, what i want?... aklu pom ape lagi pusing satu kedai sebab nak cari hadiah yang terbaik..haahahahaha..... lastly, aku nampak benda nim yang sangat cute di mataku...walaupun sesetengah orang cakap tak elok ada mende nim nanti malaikat xmasuk rumah....so, i google2 fakta tuu...then ada satu fakta tuu yang menyatakan xape ade mende nie janji jangan jadikan dia sebagai hiasan.....its mean, kalau kita gunakan menda tuu untuk pelok tido or whatever its okey tapi jangan jadikan hiasan untuk cantikkan bilik or rumah..faham?...hehehehehe...so, dalam banyak-banyak mende cute tuuu aku paling berkenan dekat yang nie sbb dia comey macam aku,...hahahaha....jum tengok ape aku dapat,....sukanya sukanya sukanya..... tenkiu kila sayam.... :)
 
Nama Penuh : Tory comey Lotey
Nama Manja : Oyiee
Umur : 16 hari
Gender : Female




Lastly, aku dapat hadiah daripada my only one,my lover and future hubby...InshaALLAH aminnn... aku dapat menda yang aku memang sangat-sangat nak jugak sbb koleksi menda nim masih kurang lagi dalam almari aku...huahuahua..nama pom pompuan..memang xsah laa kalau xpenuh almari,kan?...heheheheh... aku memang dah selalu gedik gedik mintak dia belikan ....sebab bagi aku dia lagi tau pasal mende-mende nim sumer berbanding aku...hahaha...dia tukang pilih dan selebihnya aku laa yang jadi  tukang cakap yes or no .....hahaha....masa bergayut tuu, aku tanya laa dia da beli blom?....then dia cakap dia dah beli...so,i tanya beli yang macam mana...then dia cakap "sling tuttt" tuuttt tuuu sbb xboley cakap lagi...hahahaha...i pom memang mengamok sakan laa cakap tak nak tak nak tak nak..huargghh gedikkk...hahahahaha...apedehal...pakwe aku suka hati aku laa...hahahaha...then masa dia balik then kami jumpa tuu dia pom bagi laa mende nim...weyyy comeyyy weeyyy...weyy cute weyyy...weyyy aku suka weyy......hahaahahaha...memang excited giler laa...mekaseh sayang....me love you.....me teeetttt u.....hahahahaha.....nak tengok nak tengok?....tadaaaa....




by the way,thanks to all of u....i am very appreciate that......me love u all..... muahhhhh!!... :-*
eh,banyak lagi yang saya dapat tapi tuu sumer tergantung sebab tuu sumer datang dari jauhhhhhh.....hehehe...nanti aku dapat yang lain-lain aku hupdate lagi okey...... hehehehe... hepi hepi hepi...

Notabudaknipis : thanks sayam-sayamku.....next year bagi lagi okey?..hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOm Share!!...