join lerr dlu terrr......

Antara Kawan dengan Lawan


Asslamualaikum...yang berbahagia tuan pengerusi majlis,para hakim yang arif lg bijaksana...erk?????......mentang-mentang minggu nie ade pertandingan pidato...aku pulak yang excited lebih-lebih..peserta pom cool je...ahakz!!.....ade aku kesah??.....,..blurrppp!!!....sye tidak laa sekasar itu....nokhtah!!...

okeh...topik yang akan aku bincangkan pada hari ini ialah tentang perbandingan diantara kawan dan lawan.....
Mengikut kamus didalam kepala aku yang xberapa nak okey ini.....kawan adalah bermaksud seseorang yang mempunyai hubungan dengan kita...manakala lawan beerti seseorang yg tidak mempunyai hubungan yang baik dengan kita.....

hubungkait diantara kedua-dua fakta atau auta tersebut adalah kawan boleh menjadi lawan..dan lawan juga boleh menjadi kawan.....pergh!!

pssssttttttt....korang nak taw x nape aku buat post nim...aku nak citer pasal kawan dan lawan aku nie.....aku nak luah kat sini je....xnak bgtaw sape2.....bukan sumer orang boleh kita pcaya,kan3??....so,klu dah aku citer kat sini thats mean aku percayakan korang laa,kan??.....so,korang kawan yang baik,kan3??....haaaaaa,bagus3....i like!!!!!!.......

first of all,eceh!...speaking dulu sepukul.....ahakz!...aku ada kawan taw...kitaorang kenal masa form 4......start dari citu ktorang dah start rapat.....benda yang menarik sal kitaorg,kitaorang ada muka yang hampir sama....ahak!...bonus untuk kitaorang lerr tuuu.....kitaorang boleh dikatakan bagai semut dengan gula...dimana ada gula disitu ada semut dan sebaliknya....then,sampai umur 18 tahun kitaorang berpisah sebab kitaorang dapat sambung blaja kat IPTA yang berbeza.....aku blaja kat PKB...dia blaja kat PSAS....u know what...kitaorang just berhubung pada masa tertentu je...kitaorang xde laa msej 24 jam bergayut tiap-tiap minggu.....tapi hubungan kitorang tetap rapat.....kalau time cuti....tiap2 hari masa kitaorang di habiskan bersama....korang ade??....ahakz!!!......setahu aku laa...kalau orang lain xmesej ker xcol ker terus cakap kita xnak kawan ngan dorang laa,sombong laa...oii,cik kak oii cik abang,kita ada kehidupan seharian,rite??....kalu tiap2 hari kena mesej ngan kawan alamat bankrap laa korang.....kalau korang ada 10000000000 juta kawan ,camner???...xker haru tuuu..... ~korang fikir laa sendiri~



then,lawan.....errrrrrrr,nak cakap camner erk tentang lawan nie??....kalau salah cakap xpasal-pasal masuk court...xsanggup eden!!.....lawan nie orang yang korang xleh ngam atau sebulu laa,kan??...kawan korang pom bleh jadi lawan korang...lawan xsemestinya musuh....musuh nie dah tahap kronik sngt..thats why aku guna perkataan lawan....contohnya aku....aku memang kawan dengan 'diaorang'..pada pandangan mata cantik orang,aku dengan dia memang ngam..tapi faktanya yakk adowwwww.....kitaorang selalu selisih pendapat,selalu bertikam lidah n so on.....tapi kitaorang tetap kawan....~peace~

Kesimpulannya,pandai-pandai laa korang cari kawan yang xakan jadi lawan...dan pandai-pandai korang laa jadikan lawan korang sebagai kawan... ~peace no war~....

nota budak nipis : APOLOGIZING does not mean dat u r wrong and the other person is rite... its juz means datz u value ur relationship more than ur EGO..... =)

No comments:

Post a Comment

Bibir seksi berkata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

JOm Share!!...